در قانون کشور ایران، حق طلاق با مرد است. مگر اینکه در هنگام عقد دائم این حق به خانم داده شود. با این حال در قانون بیان شده که اگر مردی بدون ارائه دلیل یا مدرک بخواهد همسر خود را طلاق بدهد، می بایست شرایط مالی زیر را داشته باشد. در غیر این صورت فقط در صورت ارائه دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف مرد، حکم طلاق صادر خواهد شد.
امکان پرداخت مهریه زن
مرد بدون اینکه توانایی پرداخت مهریه زن را داشته باشد، قادر به ثبت درخواست طلاق نخواهد بود. در برخی از وارد مرد قادر است که پرداخت مهریه را به صورت اقساطی انجام دهد.
امکان پرداخت نفقه
مرد تا 3 ماه پس از ثبت درخواست طلاق باید نفقه را به زن پرداخت کند. چرا که طلاق از طرف مرد به صورت طلاق رجعی است. یعنی زن به مدت 3 ماه پس از طلاق در خانه همسر خود زندگی می کند و هزینه های زندگی توسط همسر پرداخت خواهد شد. مرد فرصت دارد که در این 3 ماه دوباره به همسر خود بازگردد.
پرداخت اجرت المثل به زن
در صورتی که در طول زندگی مشترک زن اقداماتی را انجام داده که در عرف کشور برای آن دستمزد مشخصی وجود دارد، مرد وظیفه دارد که اجرت المثل آن را پرداخت کند. فقط در این صورت درخواست طلاق مرد پذیرفته خواهد شد.
پرداخت نیمی از دارایی
در صورتی که مرد در هنگام عقد قرارداد ازدواج این شرط را پذیرفته باشد که نصف دارایی خودش را بعد از طلاق به زن بدهد، موظف است که این هزینه را برای ثبت درخواست طلاق پرداخت کند. بنابراین مرد باید نصف اموالی که در طول زندگی مشترک به دست آورده را بدون بازگشت به همسر خودش بدهد.
دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف مرد
در صورتی که مرد دلایل محکمه پسند برای طلاق داشته باشد، نیازی نیست که شرایط مالی را برای طلاق برآورده کند. در این صورت طلاق از سوی مرد ساده تر و با سیر زمان کوتاه تری انجام خواهد شد. از جمله دلایل طلاق از طرف مردان که مورد تایید دادگاه نیز هستند، می توان به موارد زیر اشاره کرد. در صورتی که نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر در این مورد دارید، می توانید با وکیل طلاق نیز در ارتباط باشید.
1. ترک زندگی از سوی زن
یکی از دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف مرد، ترک زندگی از سوی زن است. در صورتی که زن به هر دلیلی زندگی خود را ترک کرده باشد و یا وظایف زناشویی خود را انجام ندهد، دادگاه می تواند به راحتی حکم طلاق صادر کند.
2. بیماری یا نابارور بودن زن
از دیگر دلایل طلاق از طرف مردان می توان به بیماری زن و ناباروری او اشاره کرد. در صورتی که بیماری و ناباروری زن قبل از ازدواج از مرد پنهان شده باشد، حکم طلاق به راحتی اجرا خواهد شد.
3. سوء ظن در رفتار زن
حسن معاشرت زوجین می تواند دلیلی برای ادامه زندگی مشترک آن ها باشد. اما اگر رفتار زن به گونه ای باشد که مرد به او مشکوک شود و بنیان خانواده سست شود، مرد قادر به گرفتن طلاق از سوی دادگاه می باشد. البته در صورتی این دلیل منجر به طلاق می شود که دادگاه سوء ظن مرد را تایید کند.
4. حبس شدن زن
یکی از دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف مرد، حبس شدن زن است. در صورتی که زن مرتکب تخلف شده باشد و دادگاه حکم حبس آن را صادر کرده باشد، مرد می تواند درخواست طلاق خود را با این دلیل ثبت کند. دادگاه نیز با پیگیری درخواست مرد، قادر به صادر کردن حکم طلاق خواهد بود.
5. اعتیاد زن
یکی دیگر از دلایل طلاق از طرف مردان که دادگاه را قانع می کند، اعتیاد زن است. در صورتی که زن به هر ماده مخدری اعتیاد پیدا کرده باشد، مرد با ارائه مدرک و مستندات لازم می تواند درخواست طلاق خود در دادگاه ثبت کند. معمولا روند دریافت طلاق با این دلیل محکمه پسند به کمک وکیل سریع تر انجام می شود.
6. عدم انجام مسئولیت ها از سوی زن
زن و مرد در زندگی مشترک وظایفی را برعهده دارند. در صورتی که زن مسئولیت های خود را به درستی انجام ندهد، مرد قادر است که درخواست طلاق خود را ثبت کند. با این دلیل محکمه پسند، ممکن است زن قادر به دریافت نفقه و نصف اموال مرد نباشد.
دریافت مشاوره حقوقی
گروه وکلای راهکار با مدیرت وکیل فرشته محمد حسینی و سابقه درخشان و پرونده های موفق طی سال های اخیر آماده بررسی پرونده های قضایی و مشاوره های تخصصی در حوزه های مختلف حقوقی می باشد. با اعتماد به وکلای پایه یک دادگستری این موسسه می توانید از استیفای کامل حقوق قانونی خود اطمینان خاطر داشته باشید.