کارهایی که زن در خانه ی مرد انجام می دهد همگی ارزش مالی دارند. از این رو زن می تواند هر زمان که مایل بود مزد کارهایی که در خانه ی شوهر انجام داده است را دریافت نماید.
البته لازم به ذکر است که زن نمی تواند مزد تمام کارهایی که در منزل شوهرش انجام داده است را مطالبه کند. لذا این مطالبه یک سری شرایط دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص می توانید نظر یک وکیل خانواده را جویا شوید.
در همین باره باید گفت که زن تنها می تواند مزد کارهایی را از شوهر دریافت کند که انجام آن کارها شرعا بر عهده ی وی نبوده باشد. از این رو دریافت مزد کارهایی چون شستن ظروف، نظافت منزل و… غیر قابل انجام است.
همچنین ناگفته نماند کارهایی که زن انجام می دهد باید با قصد عدم تبرع باشند. عدم تبرع بدین معناست که زن قصد رایگان انجام دادن کارها را نداشته باشد. او بایستی پیشاپیش و با قصد دریافت دستمزد آن کارها را برای شوهر یا در خانه ی شوهر به انجام رسانده باشد.
از اینرو و برای تعیین این مساله که کدام کارها شامل اجرت المثل می شوند و… لازم است تا سوالات قاضی در دادگاه اجرت المثل را بدانیم.
در دادگاه اجرت المثل قاضی چه سوالاتی را می پرسد؟
از جمله مهمترین سوالاتی که در این زمینه و توسط قاضی در دادگاه پرسیده می شود این است که زوجه با چه هدف و با کدامین انگیزه کارهای مشترک منزل را انجام می داده است؟ آیا او این کارها را رایگان انجام داده یا هدف او از انجام این کارها مسائلی چون علاقه به همسر و علاقه به زندگی مشترک با همسر بوده است. به شما پیشنهاد می دهیم که قبل از شرکت در دادگاه از یک وکیل خبره کمک بگیرید.
از دیگر سوالاتی که در دادگاه اجرت المثل و توسط قاضی پرسیده می شود این است که زوجه در طول زندگی مشترک با همسر چه کارهایی را در خانه انجام داده است؟ این توضیح در اینجا ضروری است که کارهای انجام گرفته در منزل در میزان و مقدار اجرت المثل تاثیر مستقیم دارد. دلیل اینکه در بعضی از خانه ها بسیاری از کارها توسط خدمتکار منزل به انجام می رسند. از اینرو اجرت این کارها از میزان اجرت المثل نهایی کم می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در اینباره می توانید از خدمات مرتبط با مشاوره حقوقی استفاده کنید.
از دیگر سوالات قاضی در دادگاه اجرت المثل می تواند این باشد که آیا زوج یا شوهر در طول زندگی مشترک با همسر مبلغی تحت عنوان اجرت المثل را به همسر خود پرداخت کرده است یا خیر. دلیل آنست که در صورت پرداخت چنین مبلغی از طرف زوج به زوجه، جمع مبالغ پرداخت شده از مبلغ نهایی اجرت المثل کم خواهد شد.
دریافت مشاوره حقوقی
مرکز حقوقی راهکار با مدیریت وکیل فرشته محمد حسینی و همکاری برترین وکلای متخصص و مجرب، مشاوره و وکالت در امور حقوقی و کیفری رو به عهده میگیره. برا دریافت و رزرو وقت مشاوره با شماره تلفن های 09128719258 و 09150806049 با ما در ارتباط باشید. مارا در شبکه های اجتماعی با ایدی rahkarlaw دنبال کنید.
راهکار وکیل همراه شما