معرفی منابع ازمون وکالت 1401| مرکز حقوقی راهکار

همانطور که می دانید ، آزمون وکالت به جهت حجم بالای مطالب و افزایش روزافزون تعداد شرکت کنندگان یکی از آزمون های دشوار محسوب می شود . متقاضیان شرکت در این آزمون اکثرا از فرصت کم برای مطالعه و فراموش کردن زود هنگام مطالب شکایت می کنند و همواره به دنبال راه حلی برای بهبود وضعیت یادگیری خود هستند .

یکی از راهکارهایی که می تواند کمک شایانی به داوطلبان داشته باشد ، انتخاب درست منابع و تمرکز بر منبع انتخاب شده است . به این معنا که به جای مطالعه منابع متعدد و در نتیجه فراموش کردن حجم بسیار بالای مطالب مطالعه شده ، از منابع کاملی که برای پاسخ دهی به سوالات آزمون وکالت کارآمد باشد استفاده کرد .

در واقع بهتر است ، از یک یا دو منبع کامل استفاده کرده و بعد از اتمام مباحث به مرور همان منابع پرداخته شود . از آنجایی که منابع آزمون وکالت ۱۴۰۱ گسترده و متنوع هستند ، لازم است هر کدام از آن ها را به صورت جداگانه مورد تجزیه و تحلیل قرار داد . در ادامه به توضیحات کاملی در خصوص منابع آزمون وکالت 1401 می پردازیم .

 

قوانین آزمون وکالت 1401

می توان اینگونه گفت که اساس و مبنای حقوق را حداقل در زمینه حقوق خصوصی در هر کشوری ، قوانین تشکیل می دهند . در واقع به بیان ساده تر ، کسانی که می خواهند در حیطه وکالت فعالیت کنند ، قبل از هر چیز لازم است ابتدا بر قوانین مسلط باشند . قوانین ذیل در آزمون وکالت کانون وکلا دادگستری و قوه قضاییه 1401 مورد سوال واقع می شوند :

 

  • منابع مشترک آزمون وکالت کانون وکلا دادگستری و قوه قضاییه ۱۴۰۱

حقوق مدنی

 

حقوق مدنی
قانون مدنی
قوانین روابط موجر و مستاجر ۱۳۵۶ و ۱۳۷۶
قانون حمایت خانواده مصوب سال ۱۳۹۱
قانون مسئولیت مدنی
قانون امور حسبی
قانون پیش فروش ساختمان
قانون تملک آپارتمان ها مصوب 1343 با اصلاحات بعدی
 قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه مصوب سال 1395
قانون حمایت از حقوق مولفان و مصنفان و هنرمندان

 

آیین دادرسی مدنی

 

آیین دادرسی مدنی
قانون تشکیل دادگاه‌های عمومی و انقلاب
قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی
قانون اجرای احکام مدنی
قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی مصوب 1394
قانون شوراهای حل اختلاف مصوب 1394
 قانون تشکیلات و آیین‌دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب 1392
 آیین نامه اجرایی ماده 187 قانون برنامه سوم توسعه مصوب سال 1397
لایحه قانون استقلال کانون وکلای دادگستری مصوب ۱۳۳۳ و قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت ۱۳۷۶

 

حقوق تجارت

 

حقوق تجارت
قانون تجارت شامل قانون تجارت مصوب 1311 و قانون اصلاح قسمتی از قانون تجارت ۱۳۴۷ و اصلاحات بعدی آنها

 

قانون اداره تصفیه امور ورشکستگی
قانون راجع به ثبت شرکت‌ها
قانون صدور چک یا اصلاحات بعدی
قانون بخش تعاونی اقتصاد جمهوری اسلامی ایران و اصلاحات بعدی آن
قانون تجارت الکترونیکی
قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی

 

حقوق جزا

 

حقوق جزا
(قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۷۵-۱۳۹۲ (شامل قانون جرایم رایانه‌ای)
قانون کاهش مجازات حبس تعزیری (مصوب 1399)
قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء، اختلاس و کلاهبرداری
قانون مجازات راجع به انتقال مال غیر
قانون مجازات اشخاصی که برای بردن مال غیرتبانی می‌نمایند
قانون صدور چک با اصلاحات بعدی
قانون مبارزه با پولشویی
قانون مجازات اخلال گران در نظام اقتصادی مصوب سال 1369 با اصلاحات بعدی
قانون جرم سیاسی
قانون تشدید مجازات اسیدپاشی و حمایت از بزه‌دیدگان از آن مصوب ۱۳۹۸
احکام جزایی قانون ثبت اسناد و املاک مصوب ۱۳۱۰ و قانون اصلاح قسمتی از قانون تجارت مصوب ۱۳۴۷ و قانون حمایت از خانواده مصوب ۱۳۹۱

 

آیین دادرسی کیفری

 

آیین دادرسی کیفری
قانون آیین دادرسی کیفری
قانون تشکیل دادگاه‌های عمومی و انقلاب
قانون احترام به آزادی‌های مشروع و حفظ حقوق شهروندی
 آیین نامه اجرای احکام مصوب رییس قوه قضائیه سال 1398

 

طبق مندرجات آیین نامه اجرایی لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری طی نامه شماره ۹۰۰۰/۲۴۹۷۵/۱۰۰ مورخ ۱۴۰۱/۰۴/۰۶ که توسط رییس قوه قضاییه ابلاغ شده درس حقوق اساسی و اصول و متون فقه به منابع آزمون وکالت 1401 اضافه شده است. اضافه شدن درس حقوق اساسی به منابع آزمون وکالت ۱۴۰۱ در نشست هیات اتحادیه سراسری کانون‌ های تصویب شد.

  • منابع اختصاصی آزمون وکالت دادگستری ۱۴۰۱ 

 

حقوق اساسی

 

حقوق اساسی
منابع آزمونی حقوق اساسی قانون اساسی

 

اصول و متون فقه

 

اصول و متون فقه
منابع آزمونی اصول و متون فقه تحریره الوسیله امام خمینی ابواب وکالت، شهادت و حدود

 

  • منابع اختصاصی آزمون وکالت قوه قضاییه ۱۴۰۱ 

ثبت

مواردی که در بالا ذکر کردیم مشترک در آزمون وکالت کانون وکلا دادگستری و قوه قضاییه است اما حقوق ثبت صرفا در آزمون وکالت قوه قضاییه مورد سوال قرار می گیرد .

 

قانون ثبت اسناد و املاک مصوب سال ۱۳۱۰ با اصلاحات بعدی
قانون افراز و فروش املاک مشاع مصوب ۱۳۵۷
قانون تعیین تکلیف وضعیت ثبتی اراضی و ساختمانهای فاقد سند رسمی مصوب ۱۳۹۰
قانون اصلاح بعضی از مواد قانون ثبت و قانون دفاتر اسناد رسمی مصوب ۱۳۲۲
قانون دفاتر اسناد رسمی مصوب ۱۳۱۷
آیین نامه اجرای مفاد اسناد رسمی لازم الاجرا مصوب رییس قوه قضائیه مصوب سال ۱۳۸۷

 

حقوق اساسی

 

حقوق اساسی
قانون اساسی
 مجموعه نظرات تفسیری و مشورتی شورای نگهبان در مورد قانون اساسی

 

فقه

در آزمون وکالت کانون وکلا 1401 درس اصول فقه و در آزمون وکالت قوه قضاییه ۱۴۰۱ درس فقه مورد سوال واقع می شود . اما این دروس از روی منابع درسی مطالعه شده و قانونی برای مطالعه آن ها وجود ندارد .

 

همانطور که می دانید آزمون وکالت 1401 توسط دو نهاد کانون وکلا دادگستری و مرکز وکلا قوه قضاییه مورد سوال واقع می شود . علی رغم اینکه پذیرفته شدگان هر دو این آزمون ها می توانند به عنوان وکیل فعالیت کنند اما تفاوت هایی بین آن ها وجود دارد . در مقاله ذیل به مقایسه آزمون وکالت کانون وکلا دادگستری و قوه قضاییه پرداخته شده است .

منابع آزمون وکالت ۱۴۰۱

حتما شما هم می دانید که صرف خواندن مواد قانونی برای درک کامل فحوا و منظور قوانین کفایت نمی کند و لازم است که در کنار آن توضیحات و مقدماتی نیز خوانده شود . برای مطالعه این توضیحات می توان به کتاب های آموزشی و یا محشای قوانین مراجعه کرد .

البته لازم به ذکر است ، که تسلط بر مواد قانونی مهم ترین عامل موفقیت در آزمون وکالت 1401 می باشد و مطالعه توضیحات صرفا برای درک بهتر این قوانین به کار می آید . در ادامه منابعی که می توان برای موفقیت در آزمون وکالت ۱۴۰۱ استفاده کرد ، معرفی می شود . دقت کنید که این منابع صرفا تمثیلی هستند و منبع دقیق معرفی شده ای برای آزمون وکالت وجود ندارد .

به موجب آیین نامه اجرایی لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری که طی نامه شماره 9000/24975/100 مورخ 1401/4/6 رییس قوه قضاییه ابلاغ گردیده، دروس حقوق اساسی و متون فقه در حد تحریر الوسیله از منابع آزمون وکالت ۱۴۰۱ خواهند بود.

  • منابع مشترک آزمون وکالت کانون وکلا و قوه قضاییه 1401

حقوق مدنی

مهم ترین منبع آزمون وکالت ۱۴۰۱ برای مطالعه درس مدنی کتاب های دکتر کاتوزیان می باشد که به تفکیک تمام مباحث را پوشش می دهد . اما همانطور که حتما در طول دوران تحصیل به این کتب مراجعه کرده اید ، می دانید که مطالعه مباحث حقوق مدنی از روی این منابع بسیار زمان بر است .

 

بنابراین بهتر آن است که برای مطالعه درس حقوق مدنی از محشای قوانین استفاده شود . کتاب شرح جامع قانون مدنی دکتر فرهاد بیات یکی از بهترین کتاب هایی است که برای مطالعه توصیه می شود . در این کتاب مواد قانونی به ترتیب همراه با توضیحات کامل و نظریات دکتر کاتوزیان آورده شده است . اگر مباحث را فراموش کرده اید و یا پایه حقوق مدنی شما قوی نیست تاکید موکد می شود که ابتدا جزوه حقوق مدنی دکتر شهبازی را کامل مطالعه کرده و سپس منبع دیگری را در دست بگیرید .

 

یکی دیگر از کتاب هایی که به داوطلبان توصیه می شود ، کتاب قانون مدنی در نظم کنونی دکتر کاتوزیان می باشد . اگر شما هم از جمله کسانی هستید که با نثر حقوقی دکتر کاتوزیان مانوس شده اید و ترجیح می دهید که کتاب های ایشان را مطالعه کنید ، مطالعه این کتاب می تواند برای شما بسیار مثمر ثمر واقع شود .

 

به غیر از کتاب های توصیفی ، حل تست های آزمونی نیز می تواند برای تسلط بر مباحث یاری رسان باشد . یکی از کتاب های تست حقوق مدنی که در این زمینه وجود دارد ، کتاب تست حقوق مدنی دکتر مجید قربانی‌ لاچوانی می باشد .

 

آیین دادرسی مدنی

از منابع اصلی آزمون وکالت ۱۴۰۱ برای  درس آیین دادرسی مدنی ، کتاب های دوره بنیادین و دوره پیشرفته آیین دادرسی مدنی دکتر شمس می باشد . اگر زمان زیادی تا آزمون وکالت باقی مانده ، مطالعه کامل و دقیق کتاب های دوره بنیادین آیین دادرسی مدنی دکتر شمس که سه جلد می باشد ، می تواند در یادگیری عمیق مباحث یاری رسان باشد .

یکی از کتاب های تستی که برای این درس می توان معرفی کرد ، کتاب تست امیر کمالوند می باشد .

 

حقوق تجارت

اولین نکته در مورد منابع آزمون وکالت 1401 برای درس حقوق تجارت، مطالعه بسیار دقیق و کامل مواد قانونی است . توصیه می شود به علت شباهت مباحث این درس به یکدیگر ، حتما خلاصه نویسی انجام شود . از منابع خوب توضیحی و تستی حقوق تجارت می توان به کتاب ساده ساز حقوق تجارت دکتر فرحناکیان و مجموعه پرسش‌ های چهار گزینه‌ای حقوق تجارت دکتر مجید قربانی لاچوانی اشاره کرد .

 

کتاب مختصر حقوق تجارت دکتر توکلی نیز برای مرور و جمع بندی مباحث می تواند مثمر ثمر باشد . اگر به دنبال محشای قانون تجارت هستید ، بهتر است به کتاب قانون تجارت در نظم حقوقی کنونی دکتر دمرچیلی مراجعه کنید .

 

حقوق جزا

حقوق جزا به دو بخش کلی جزا عمومی و جزا اختصاصی تقسیم بندی می شود . از مهم ترین منابع دانشگاهی حقوق جزا عمومی و جزا اختصاصی به ترتیب می توان به کتاب های دکتر اردبیلی و دکتر میر محمد صادقی اشاره کرد .

 

اما از آنجا که این کتاب ها بسیار مفصل نگارش شده است ، تنها در صورتی که زمان زیادی تا آزمون وکالت فرصت دارید و پایه تحصیلی شما ضعیف است توصیه می شود به این کتاب ها مراجعه کنید .

 

اگر دنبال شرح مختصر و کاملی از حقوق جزا هستید ، مطالعه کتاب های کمک حافظه حقوق جزای عمومی و اختصاصی دکتر شادی عظیم زاده که در سه جلد تنظیم شده ، برای شما توصیه می شود . همچنین جزوه حقوق جزا دکتر ساوالانی ، از منابع بسیار خوب حقوق جزا برای آزمون وکالت 1401 است .

 

کتاب سوالات طبقه بندی شده حقوق جزای عمومی اسماعیل ساولانی و همچنین کتاب های تست حقوق جزا شادی عظیم زاده می تواند به عنوان منبع سوالات تستی مورد استفاده داوطلبان قرار گیرد .

 

آیین دادرسی کیفری

از بهترین منابع آزمون وکالت 1401 برای درس آیین دادرسی کیفری که به صورت محشا قانون آیین کیفری است ، کتاب نکته ها در آیین دادرسی کیفری دکتر خالقی می باشد . اگر به دنبال توضیحات کامل تری هستید ، می توانید کتاب دو جلدی آیین دادرسی کیفری دکتر خالقی را مطالعه کنید .

 

کتاب آیین دادرسی کیفری دکتر ساولانی نیز بسیار خوب نگارش شده و مباحث این درس را پوشش می دهد همچنین کتاب تست دکتر ساولانی و شادی عظیم زاده می تواند به عنوان منبع سوالات تستی استفاده شود  .

 

  • منابع اختصاصی آزمون وکالت کانون وکلا و قوه قضاییه ۱۴۰۱ 

اصول فقه

درس اصول فقه تنها در آزمون وکالت کانون وکلا دادگستری 1401 مورد سوال قرار می گیرد . با اینکه این درس در آزمون وکالت تنها ضریب یک دارد ، اما کسب درصد بالا می تواند در اخذ تراز بالاتر کمک رسان باشد . بنابراین به هیچ وجه این درس را کنار نگذاشته و حتما مطالعه آن را در برنامه خود بگنجانید . اکثر اساتید آزمون وکالت ، کتاب اصول فقه دانشگاهی دکتر شب خیز را برای مطالعه این درس توصیه می کنند .

 

اما لازم به ذکر است ، که این کتاب توضیحات مختصری را ارائه می کند و بهتر است در کنار آن کتاب اصول فقه دو جلدی سمیرا محمدی را هم مطالعه کنید . همچنین کتاب تست اصول فقه سمیرا محمدی و شب خیز توصیه می شود .

 

فقه

این درس مختص آزمون وکالت قوه قضاییه ۱۴۰۱ است و از کتاب تحریر الوسیله امام خمینی باید مطالعه شود . مباحثی که از این کتاب مورد سوال واقع می شوند عبارتند از کتاب الوکاله ، کتاب القضاء ، کتاب الشهادات ، کتاب الاقرار و کتاب الایمان . از آنجا که منبع سوالات تستی برای این آزمون وجود ندارد می توان از سوالات آزمون های سال های گذشته برای سنجش خود استفاده کرد .

 

حقوق ثبت

حقوق ثبت نیز همانند فقه تنها منبع آزمون وکالت قوه قضاییه 1401 می باشد . کتاب های قانون یار حقوق ثبت اثر محمد شعبانی و میثم عبداللهی و کتاب کمک حافظه حقوق ثبت اثر دکتر امیر مرادی برای مطالعه این درس پیشنهاد می شود . کتاب 500 تست برگزیده حقوق ثبت نوشته محسن رفعتی نیز به عنوان منبع سوالات تستی می تواند مورد استفاده داوطلبان قرار گیرد .

 

حقوق اساسی

بنابر اعلام مرکز قوه قضاییه، حقوق اساسی در آزمون وکالت قوه قضاییه ۱۴۰۱ برای اولین بار جزء دروس امتحانی خواهد بود. طبق اعلام این مرکز، کتاب حقوق اساسی جمهوری اسلامی ایران به عنوان منبع اصلی درس حقوق اساسی آزمون وکالت مرکز مشاوران 1401 به داوطلبین این آزمون پیشنهاد شده است.

 

بنابر اعلام علی بهادری، رئیس مرکز وکلا و کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه، منابع آزمون وکالت 1401 قوه قضاییه افزایش یافته و درس حقوق اساسی به منابع آزمون وکالت ۱۴۰۱ قوه قضائیه اضافه شده است. بنابراین ضروری است که داوطلبان آزمون وکالت مرکز وکلا قوه قضاییه 1401، علاوه بر متن قانون اساسی، نظرات تفسیری و مشورتی شورای نگهبان را نیز مطالعه نمایند.

 

مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه از انتشار کتاب حقوق اساسی جمهوری اسلامی ایران به عنوان منبع اصلی آزمون وکالت قوه قضاییه 1401 خبر داد. طبق اعلام مرکز وکلای قوه قضاییه، با توجه به اینکه درس حقوق اساسی در آزمون وکالت قوه قضاییه سال ۱۴۰۱ برای اولین مرتبه بخشی از دروس امتحانی بوده و به دلیل درخواست این مرکز از پژوهشکده شورای نگهبان، پژوهشکده مزبور اقدام به نگارش و انتشار کتاب حقوق اساسی جمهوری اسلامی ایران نموده و داوطلبان آزمون وکالت می توانند جهت تهیه این کتاب به سایت پژواک عدالت مراجعه نمایند.

دریافت وکیل

مرکز حقوقی راهکار با همکاری برترین وکلای متخصص و مجرب، مشاوره و وکالت در امور حقوقی و کیفری رو به عهده میگیره. برا دریافت و رزرو وقت مشاوره با شماره تلفن های 09128719258 و 09150806049 با ما در ارتباط باشید. مارا در شبکه های اجتماعی با ایدی rahkarlaw دنبال کنید.
راهکار وکیل همراه شما

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *