خیانت زن به همسر از لحاظ حقوقی|راهکار

امروزه در جامعه ایران یکی از آماری که بسیار منزجر کننده است آمار خیانت در بین زوجین است. در گذشته تعداد زیادی از این خیانت ها توسط آقایان صورت میگرفت اما آمار نشان داده که در این زمان تقریبا تعداد خیانت زنان و مردان برابر شده است.

به همین تعداد مراجعین درباره این مسئله به روانشناسان و مشاورین حقوقی خانواده بیشتر شده است تا برای مشکلات روحی و حقوقی خود به دنبال راهکار های مناسب باشند.

با این اوصاف متوجه میشویم که برای حل هر دسته از مشکلات باید به شخصی مراجعه کرد که دانش لازم در آن زمینه و همچنین تجربه و توانایی کافی برای حل مسئله پیش آمده را داشته باشد.

برای حل مشکلات حقوقی پیش آمده لازم است که به یک مشاور حقوقی که بر تمام قوانین و مقررات حوزه خانواده اشراف کامل دارد و همینطور با موارد مشابه ای دراین زمینه برخورد داشته است مراجعه کنید تا با ارائه بهترین راه حل ها به حل مشکلات شما بپردازد.

حضانت فرزندان در صورت خیانت زن

یکی از مسائلی که بخش زیادی از نگرانی زوجین را پیش از طلاق تشکیل میدهد بحث حضانت فرزندان است.

پدر و مادر همانگونه که نسبت به فرزندان حقی برای آنها در قانون در نظر گرفته شده است تکالیفی نیز دارند که یکی از آنها بحث حضانت و نگهداری از فرزندان است.

با این تفاسیر قانون به نحوی که مصلحت فرزندان اقتضا کند درباره حضانت آنها حکم میکند.

در گذشته حکم حضانت فرزندان میان دختر و پسر متفاوت بود اما با توجه به تغیرات صورت گرفته در قانون حضانت فرزندان اعم از دختر یا پسر بودن آنها تا ۷ سالگی با مادر و پس از آن با پدر است.

فرزند دختر در سن ۹ سالگی خود میتواند درباره اینکه پیش پدر یا مادر خود زندگی کند تصمیم گیری کند اما تصمیم گیری پسر منوط به رسیدن به سن ۱۵ سالگی میباشد.

البته در صورت طلاق توافقی این زوجین هستند که میتوانند با اراده خود برای حضانت فرزندان تصمیم گیری کنند.

آیا مهریه به زن در صورت خیانت تعلق میگیرد؟

نکته ای به خصوص که درباره مهریه وجود دارد این است که مهریه از زمانی که عقد نکاح میان زن و مرد جاری میشود بر ذمه مرد قرار میگیرد و متعلق به زوجه میباشد.

به همین دلیل است که هر زمان زوجه اراده کند میتواند مهریه خود را از مرد طلب کند و وی باید آنرا بپردازد.

به همین دلیل حتی اگر زنی مرتکب جرم خیانت شده باشد و این جرم هم نزد مراکز کیفری به اثبات رسیده باشد باز هم مستحق دریافت مهریه میباشد.

اما نکته ای که در این بین وجود دارد که باید به آن اشاره کرد این است که در چنین مواردی که زن مرتکب خیانت شده است برای حفظ آبرو و جدایی راحت تر میان زوجین طلاق به صورت توافقی صورت میگیرد.

در این بین میتوان برای بخشیدن کل یا قسمتی از مهریه میان زوج و زوجه توافق صورت گیرد.

مرکز حقوقی راهکار

پس با این اوصاف میشود با طلاق توافقی به نوعی از پرداخت کل یا قسمتی از مهریه معاف شد اما در حالت عادی زوج باید تمام مهریه را یکجا بپردازد مگر در صورت درخواست اعسار که اگر پذیرفته شود میتواند به صورت قسطی بپردازد.

آیا طلاق به دلیل خیانت زن ممکن است؟

بر اساس ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی حق طلاق با مرد است.

اما اصولا مرد ها تصمیم میگیرند که در ابتدا خیانت زن را در دادگاه کیفری به اثبات برسانند و بعد اقدام به طلاق نمایند.

در ابتدا مرد باید در دادگاه کیفری شکایت خود را مبنی بر ارتباط نامشروع همسر خود تنظیم نماید.

بعد با راهنمایی های یک مشاوره حقوقی کیفری با دلایل و مستندات قابل قبول این عنوان مجرمانه را برای همسر خود به اثبات برساند و در صورت صدور حکم مربوطه میتواند به دلیل خیانت همسر خود را طلاق دهد.

اگر بدون به اثبات رساندن این مسئله یا مسائلی که توسط قانونگذار پذیرفته شده است همسر خود را طلاق دهد ممکن است که او با توجه به بند الف عقدنامه تقاضای تنصیف اموال را از دادگاه بخواهد.

پس پیش از اینکه اقدامی انجام دهید بهتر است که از یک متخصص مشورت بگیرید تا از بروز مشکلات آتی جلوگیری کنید.

جرم رابطه نامشروع زن شوهر دار چیست؟

اگر رابطه خیانت زن به برقراری رابطه جنسی منجر نشده باشد در صورت اینکه در دادگاه به اثبات برسد مجازات آنها ۹۹ ضربه شلاق تعزیری است که قاضی دادگاه میتواند با توجه به وضعیت مجرمین مقدار آنرا معین کند و یا آنها را به پرداخت جزای نقدی محکوم نماید.

اگر رابطه آنها منجر به زنا بشود مجازات آنها سنگسار است.

البته امروزه با توجه به رویه قضایی دیگر مجازات سنگسار قابلیت اجرائی ندارد.

دریافت مشاوره حقوقی

گروه وکلای راهکار با مدیرت وکیل فرشته محمد حسینی و سابقه درخشان و پرونده های موفق طی سال های اخیر آماده بررسی پرونده های قضایی و مشاوره های تخصصی در حوزه های مختلف حقوقی می باشد. با اعتماد به وکلای پایه یک دادگستری این موسسه می توانید از استیفای کامل حقوق قانونی خود اطمینان خاطر داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *