کاهش سن شناسنامه ای از طریق قانونی|مرکز حقوقی راهکار

کم کردن سن در شناسنامه

اگر شخصی بتواند اختلاف سن واقعی و سن شناسنامه ای خود را با داشتن مدارک و دلایل کافی و مورد قبول ثابت نماید، می تواند برای کاهش سن اقدام نماید.

در ابتدا در رابطه با شناسنامه باید گفت که شناسنامه یا سجل یک سند رسمی می باشد که در سازمان ثبت احوال کشور صادر می گردد، اسنادی که توسط سازمان ثبت احوال صادر می شود، اسناد مربوط به احوال شخصیه می باشد که برابر با مقررات ثبت احوال به وسیله ماموران رسمی تنظیم می شود.

بر اساس تبصره ماده 13 قانون ثبت احوال، برای هر طفل ایرانی باید شناسنامه صادر شود و همچنین طبق تبصره 1 ماده 36 قانون ثبت احوال، افرادی که به سن 15 سال تمام می رسند حتما باید برای عکس دار کردن شناسنامه خود اقدام نمایند .

کم کردن سن در شناسنامه

تغییر دادن تاریخ تولد اشخاص، طبق قانون حفظ اعتبار اسناد سجلی و جلوگیری از تزلزل آن ها، ممنوع می باشد اما اگر شخصی بتواند اختلاف سن واقعی و سن شناسنامه ای خود را با داشتن مدارک و دلایل کافی و مورد قبول ثابت نماید، می تواند برای کاهش سن اقدام نماید که اگر این کار توسط وکیل مجرب انجام شود قطعا مدت زمان روند رسیدگی به پرونده کاهش پیدا می کند و در زمان صرفه جویی می شود و نکته مهم تر این که اگر از وکیل صغر سن استفاده نمایید با توجه به تعداد پرونده هایی که ایشان انجام داده اند و داشتن مهارت و تجربه به نتیجه مطلوب دست خواهید یافت.

مرکز حقوقی راهکار
مرکز حقوقی راهکار با همکاری برترین وکلای متخصص و مجرب، مشاوره و وکالت در امور حقوقی و کیفری رو به عهده میگیره.

مرجع صالح رسیدگی در صغر سن

مرجع صالح برای رسیدگی به تییر سن شناسنامه بستگی به مقدار کاهش سن دارد یعنی به دو دسته تقسیم می سود:

میزان تغییر سن تا 5 سال:

چنانچه شخص متقاضی تقاضای تغییر سن خود را تا 5 سال داشته باشد، ابتدا می بایست دادخواستی را به طرفیت اداره ثبت احوال صادر کننده شناسنامه خود تنظیم نماید و همراه با دلایل و مدارک خود تقاضای رسیدگی به این امر را نماید. در این مورد صلاحیت رسیدگی به پرونده به عهده دادگاه حقوقی محل اقامت متقاضی می باشد که پس از بررسی مدارک رای را صادر می نماید و همچنین امکان اعتراض به این رای وجود دارد که در دادگاه تجدید نظر بررسی و رسیدگی می شود.

نکته: دادگاه صالح به رسیدگی در این مورد دادگاه حقوقی محل اقامت متقاضی است و دادگاه حقوقی محل صدور شناسنامه صالح به رسیدگی نمی باشد.

 میزان تغییر سن بیش از 5 سال:

چنان چه متقاضی ادعا نماید که اختلاف سن درج شده در شناسنامه اش با سن واقعی خود بیش از 5 سال است، نمی تواند به دادگاه دادخواست دهد و حتما باید به کمیسیون تشخیص سن مراجعه نماید.

این کمیسیون در فرمانداری هر شهر مستقر می باشد که شخص متقاضی باید به کمیسیون تشخیص سن فرمانداری شهری که شناسنامه اش صادر گشته است رجوع نماید، این کمیسیون متشکل از فرماندار، بخشدار، رییس اداره ثبت احوال، یکی از اعضای شورای شهر، پزشک و قاضی که ریاست کمیسیون را بر عهده دارد.

نکته: در هر دو مورد فوق الذکر، هر شخصی می تواند هم برای کاهش سن و هم افزایش سن اقدام نماید که البته اکثر افراد برای کاهش سن شناسنامه اقدام می کنند.

مدارک لازم برای تغییر سن شناسنامه:

1- اصل شناسنامه

2- اصل کارت ملی

3- عکس 4*3

4- استشهادیه محلی

5- برگه دی ان ای (درصورت نیاز)

6- برگه پزشکی قانونی (در صورت نیاز)

پزشکی قانونی و کاهش سن:

در صورت صلاحدید قاضی رسیدگی کننده، شخص متقاضی برای انجام آزمایشاتی همچون دی ان ای و سنجش تراکم استخوان و تست های بالینی به پزشکی قانونی معرفی می گردد.

کاهش دادن سن در شناسنامه
کاهش سن شناسنامه ای از طریق قانونی

کاهش سن شناسنامه برای ازدواج

امروزه تعداد اشخاصی که برای صغر سن و گرفتن شناسنامه جدید اقدام می نمایند افزایش یافته است، دادگاه با توجه به دلایل و مدارک لازم و همچنین نظریه پزشکی که بر اساس آزمایشات متعدد از جمله دی ان ای می باشد، اقدام به صدور رای می نماید که تعدادی از افراد برای ازدواج کردن اقدام به این عمل می نمایند که اگر مشخص شود که این اختلاف سن واقعی نبوده است فریب در ازدواج محسوب می شود و طرف مقابل می تواند تقاضای فسخ نکاح نماید.

نمونه دادخواست کاهش سن (صغر سن)

نام و نام خانوادگی خواهان: …………

خوانده: اداره ثبت احوال منطقه ……..

خواسته: صدور شناسنامه جدید و باطل نمودن شناسنامه به شماره …….

دلایل و مدارک: 1- تصویر مصدق شناسنامه 2- استشهادیه 3- در صورت نیاز نظریه پزشک قانونی

شرح خواسته:

مقام محترم ریاست دادگاه ……….

با سلام و احترام به استحضار جنابعالی می رساند اینجانب ……………….. فرزند …………. به شماره شناسنامه …………. و کد ملی ………………..

در پاییز سال ………… روز ……… ماه …………. در شهرستان ………….. متولد شده ام . برادر اینجانب 4 سال از من بزرگتر بود که بر اثر سانحه تصادف فوت گشت . پدر و مادر اینجانب به دلیل این که به وی علاقه زیادی داشتند پس از فوت ایشان از شناسنامه اش برای من استفاده کردند و برای من شناسنامه نگرفتند و از عواقب آن بی اطلاع بودند.

بنابر این با توجه به این موضوع که سن درج شده درشناسنامه با سن واقعی اینجانب متفاوت است، اینجانب تقاضای ابطال شناسنامه با شماره سریال ………… و صادر نمودن شناسنامه جدید با درج تاریخ واقعی سن خویش را از دادگاه محترم خواستارم.

با تجدید احترام

نام ونام خانوادگی و امضاء …………

مرکز حقوقی راهکار

دریافت وکیل

نیاز است که در این زمینه از یک وکیل خوب و کار بلد مشاوره بگیرید؛ تیم حقوقی راهکار با سال ها تجربه در این زمینه، آماده خدمت رسانی به شما عزیزان می باشد.

جهت دریافت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر، با استفاده از لینک موجود در صفحه با کارشناسان ما ارتباط برقرار کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *