چگونگی طلاق از طرف مرد|راهکار

برای اینکه بتوانید درخواست طلاق را از طرف مرد مطرح کرده و در جهت آن اقدام کنید، ابتدا لازم است با ماده قانونی مرتبط با طلاق به درخواست زوج، آشنایی لازم را کسب کنید. این ماده تحت عنوان زیر در قانون مدنی کشور مطرح شده است:

“مطابق با ماده‌ی 1133 قانون مدنی کشور، مرد می تواند با مراجعه به دادگاه برای طلاق همسر خود اقدام نماید”. البته این قانون قبل از سال 81 به صورت مقابل: ” مرد می تواند هر وقت بخواهد زن خود را طلاق دهد” نوشته شده بود؛ که در واقع عبارت فعلی نیز همان مفهوم را دارد. مراجعه به دادگا در طلاق به در خواست زوج الزامی گردید. در این ماده ظاهرا هیچ گونه دلیل خاصی برای طلاق از جانب مرد مطرح نشده است و به عبارتی دیگر: مرد می تواند بدون ارائه ی هیچ گونه ادله ی خاصی، برای طلاق همسر خود اقدام نماید. در نتیجه، مطابق بر این ماده ی قانونی، کافی است یک مرد برای انجام فرایند طلاق به یک مرجع قانونی مراجعه نماید. پس از انجام مراحل قانونی مطرح شده، صیغه ی طلاق قابل اجرا خواهد بود. البته در این بین، شرایط و قوانین مشخصی برای جلوگیری از ضایع شدن حق زوجه در نظر گرفته شده است که در ادامه به بررسی هر یک از آنها می پردازیم.

مراحل طلاق از طرف مرد

برای اجرای مراحل طلاق از طرف مرد، هیچ دلیل موجهی نیاز نیست. مراحل حقوقی آن شامل موارد زیر می باشد:

ارائه ی درخواست طلاق برای انحلال عقد دائم توسط مرد به دادگاه
بررسی درخواست ارائه شده توسط قاضی بر اساس قانون 29 حمایت از خانواده
تعیین تکلیف مواردی همچون: مهریه، اموال، نفقه، حضانت فرزندان و نحوه ی ملاقات آنها توسط والدین
در صورت عدم اعتراض زوجه به رای اعلام شده، طی 3 ماه مرد مهلت دارد که به دفتر خانه ثبت طلاق مراجعه نموده و طلاق را ثبت نماید در غیر این صورت رای باطل و تمام توافقات ذیل آن نیز باطل است وچنانچه از طلاق منصرف نشده است می بایست مجددا دادخواست طلاق به در خواست زوج را ثبت نماید.

مرکز حقوقی راهکار
اگر زوج برای طلاق وکیل اتخاذ کرده باشد می تواند تمامی مراحل طلاق را بدون حضور خود و تنها توسط وکیل اجرا نماید.
در مواردی که بعد از عقد نکاج بین زوجین نزدیکی (رابطه جنسی) واقع نشده و زن دوشیزه (باکره) می باشد میزان مهریه ی پرداختی نصف مبلغ تعیین شده در عقدنامه است.

ارائه ی دادخواست طلاق از طرف مرد باید بر اساس ادله ی مستند و کافی باشد. در غیر اینصورت این دادخواست توسط دادگاه رد خواهد شد. همچنین مواردی همچون عدم تمکین می توانند حقوق تعیین شده برای زوجه را تحت تاثیر قرار دهند. پس از اشاره کردن به مراحل طلاق از طرف مرد، حقوقی مالی زن در روند این دعوا چگونه است؟

پرداخت حقوق مالی زن در دعوای درخواست طلاق از طرف مرد

حقوق مالی زوجه در قانون 29 حمایت از خانواده مورد توجه قرار داده شده است. مطابق این قانون اگر طلاق به درخواست مرد مطرح شده باشد، مهریه و نفقه برای زوجه توسط زوج پرداخت می شود. همچنین، نصف تمام اموالی که در طی زندگی زناشویی به دست آورده شده اند یا معادل آنها باید به زوجه پرداخت شود. البته در صورتی که زوجه به مواردی همچون عدم تمکین محکوم شده باشد، شرط تنصیف اموال شامل حال او نخواهد شد.

دریافت مشاوره

گروه وکلای راهکار با مدیرت وکیل فرشته محمد حسینی و سابقه درخشان و پرونده های موفق طی سال های اخیر آماده بررسی پرونده های قضایی و مشاوره های تخصصی در حوزه های مختلف حقوقی می باشد. با اعتماد به وکلای پایه یک دادگستری این موسسه می توانید از استیفای کامل حقوق قانونی خود اطمینان خاطر داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *