پیامک کلاهبرداری سامانه ثنا|راهکار

ارسال پیامک کلاهبرداری به خصوص برای مشاهده ابلاغیه از طریق سامانه ثنا، یکی از مواردی است که متاسفانه با اینترنتی شدن بسیاری از خدمات رواج یافته است. فناوری‌های نوین علی‌رغم این که زندگی بشر را آسان کرده‌اند، اما برای برخی افراد سودجو ابزاری جهت سوءاستفاده نیز شده‌اند. بسیاری از مردم نیز به دلیل کمبود آگاهی در این موارد، اسیر دست چنین افرادی شده و دچار مشکلات مالی و حتی حیثیتی می‌شوند.
با توجه به این که پیگیری این متهمان و امکان یافتن آنها سخت و در اغلب موارد بی‌نتیجه است، بهتر است تا اطلاعات خود را در این زمینه بالا برده و امکان سوءاستفاده را از آنان بگیرید. با ما در این مقاله همراه شوید تا اطلاعات بیشتری کسب کنید.
ماجرای پیامک کلاهبرداری سامانه ثنا چیست؟
از مواردی که این روزها بسیار شایع شده، ارسال پیامک کلاهبرداری برای مراجعه به سامانه ثنا است. به طور کلی و بر اساس قانون، قوه قضاییه مکلف است درصورت‌که مقدور باشد، ابلاغیه‌های قضایی را از طریق سامانه‌های مخابراتی مانند پیامک، ایمیل و … به افراد ابلاغ کند. اما باید توجه داشت که این پیامک و اطلاعیه فاقد هر گونه لینک و آدرس اینترنتی برای مراجعه است.
معمولا در پیامک کلاهبرداری گفته می‌شود که از شما شکایتی صورت گرفته و برای مشاهده متن شکایت باید آدرس اینترنتی موجود در پیامک را مشاهده کنید. آدرس اعلام‌شده معمولا یا مستلزم پرداخت اینترنتی است، یا حاوی آدرسی است که سبب هک گوشی یا رایانه شما می‌شود. گاهی نیز حاوی یک نرم‌افزار است که با نصب آن، اطلاعات هویتی و بانکی شما به سرقت خواهد رفت.
به عنوان مثال به شما گفته می‌شود که باید برای مشاهده متن شکایت مبلغ ۱۰ هزار تومان پرداخت کنید. حال با پرداخت این مبلغ یا اطلاعات حساب شما به سرقت خواهد رفت و یا این که فرد با جمع آوری این مبلغ اندک از تعداد افراد زیاد، مبلغ هنگفتی کلاهبرداری خواهد کرد. با توجه به مبلغ کم پرداختی توسط شما، انگیزه‌ای برای پیگیری این کلاهبرداری وجود نخواهد داشت.
گاهی ممکن است پیامک یا پیامی در یک پیام‌رسان دریافت کنید با این عنوان که این پیام توسط مامور ابلاغ قضایی برای شما ارسال می‌شود:
«من مامور ابلاغ قضایی هستم. درب منزل مراجعه کردم و نبودید. از شما شکایت شده و ۳ روز مهلت دارید تا خود را به دادسرا معرفی کنید و الا حکم جلب شما صادر خواهد شد. برای دیدن شکایت از نرم‌افزار زیر اقدام کن.»
این متن ممکن است برای شما نیز ارسال شود. اما باید بدانید که با نصب نرم‌افزار گفته‌شده، گوشی شما هک خواهد شد.

پیامک اصلی ابلاغیه سامانه ثنا
تا اینجا گفتیم که بسیاری از پیامک‌هایی که مدعی ابلاغیه ثنا هستند، از انواع پیامک کلاهبرداری هستند. اما اگر واقعا در سمانه ثنا ابلاغیه داشته باشیم، از کجا باید متوجه شویم؟
در صورت وجود ابلاغیه در سامانه ثنا، به شما پیامکی ارسال خواهد شد. پیامک سامانه ثنا تنها برای کسی ارسال می‌شود که قبلا در این سامانه ثبت‌نام کرده باشد. اگر در سامانه ثنا حساب کاربری دارید، باید به درگاه اینترنتی آن مراجعه کنید و اگر هنوز حساب کاربری نساخته‌اید، ابلاغیه شما توسط مامور ابلاغ برایتان ارسال خواهد شد. سپس باید با مراجعه به سامانه ثنا و یا مراجعه حضوری به دفاتر خدمات قضایی، حساب کاربری خود در سامانه را فعال و ابلاغیه‌های بعدی را مشاهده کنید.
مامور ابلاغ به هیچ عنوان مجاز نیست به صورت پیامکی به شما چیزی را اطلاع دهد. به هیچ وجه بر روی لینک‌های موجود در پیامک کلیک نکنید. اما چگونه می‌توانیم فرق پیامک اصلی و جعلی را بفهمیم؟
شناسایی پیامک کلاهبرداری سامانه ثنا از پیامک اصلی
برای شناخت پیامک اصلی از جعلی باید به چند نکته توجه داشته باشید تا در دام افراد سودجو نیفتید.
پیامک اصلی سامانه ثنا به هیچ عنوان دارای لینک و نرم‌افزار نیست. پس اگر پیامکی دارای لینک بود، بدون شک جعلی و کلاهبرداری است.
پیامک اصلی در بالای خود هیچ شماره تلفنی ندارد و عنوان آن ADLIRAN است. اگر پیامک از شماره شخصی و یا حتی شماره‌های سامانه‌ای ارسال شده بود، جعلی و کلاهبرداری است.
برای دیدن ابلاغیه اصلی به هیچ عنوان نیاز به پرداخت وجه نیست و می‌توانید به صورت رایگان ابلاغیه خود را مشاهده کنید. پس اگر از شما درخواست پرداخت وجه شد، حتما جعلی و کلاهبرداری است.
همانطور که گفتیم پیامک صرفا برای کسانی ارسال می‌شود که در این سامانه ثبت‌نام کرده باشند.
هر آدرسی غیر از سایت https://adliran.ir جعلی است. بسیاری از افراد با تغییر نام آدرس و یا پسوند سایت اقدام به کلاهبرداری می‌کنند. مثلا به جای پسوند ir از پسوند دیگری مانند adliran.gd استفاده می‌کنند. همچنین ممکن است در اسم سایت حروف دیگری که مشابه اسم اصلی است وارد کنند. مانند adleiran و یا adliiran که از جهت ظاهر بسیار شبیه به سایت اصلی است.
پیامک کلاهبرداری ارز دیجیتال، یارانه، سهام عدالت، عوارض آزادراهی و …
تمام مواردی که درباره پیامک کلاهبرداری گفته شد، ممکن است به بهانه اموری مانند سهام عدالت، عوارض آزادراهی، یارانه و … نیز رخ دهد. باید توجه داشته باشید که اخبار و اطلاعات خود را در زمینه این امور صرفا باید از مجاری مطمئن و درگاه‌های اصلی دریافت کنید. برای پیگیری اموری مانند پرداخت عوارض و … نیز کافی از سایت‌های مطمئن و اصلی اقدام کنید تا از گزند سودجویان در امان بمانید.
گزارش پیامک کلاهبرداری به پلیس فتا
با توجه به مطالب گفته شده، اگر به هر دلیلی مورد سوءاستفاده کلاهبرداران قرار گرفتید، بهتر است این پیامک‌ها را به پلیس گزارش دهید تا در جهت مسدود کردن و پیگیری آن اقدام کنند. برای گزارش این پیامک‌ها بهتر است از طریق سایت پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.ir اقدام کنید. البته می‌توانید گزارش خود را از طریق سرشماره ۰۹۶۳۸۰ نیز ارسال کنید.
توجه داشته باشید که گزارش پیامک کلاهبرداری و جعلی به هیچ عنوان جای شکایت را نخواهد گرفت و شما برای احقاق حق خود حتما باید اقدام به طرح شکایت کنید.
شکایت از پیامک کلاهبرداری
کلاهبرداری پیامکی چیست؟ اگر کسی با انجام عملیات متقلبانه اقدام به بردن مال شما کند، مرتکب کلاهبرداری شده است. در کلاهبرداری پیامکی، کلاهبردار با نشان دادن متقلبانه پیامک به دریافت‌کننده و فریب او به عناوین مختلف، مانند ابلاغیه ثنا و …، اقدام به ربودن مال شما کرده است.
اما برای شکایت از کلاهبرداری پیامکی چه باید کرد؟ برای ثبت شکایت باید به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کنید. البته برای شکایت از کلاهبرداری پیامکی، جهت تشکیل پرونده به پلیس آگاهی نیز می‌توانید مراجعه کنید. برای ثبت شکایت بهتر است پرینت حساب و در صورت امکان پرینت پیامک‌های خود را در اختیار داشته باشید.
پس از ثبت شکایت، پرونده به دادسرای صالح به رسیدگی به جرم ارسال خواهد شد. دادسرا اقدام به تحقیقات مقدماتی کرده و درصورتی‌که اتهام را موجه بداند، اقدام به صدور کیفرخواست می‌کند و پرونده جهت رسیدگی به دادگاه صالح ارجاع خواهد شد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *