در طول دوران زندگی، شما ممکن است با چالش ها و موانع مختلفی رو به رو شوید. مسائل مرتبط با ملک و املاک، شروع یک کسب و کار، طلاق، طرح یک شکایت، پیگیری یک تصادف یا حادثه پرهزینه و… جزو مواردی است که می تواند شما را نیازمند مشاوره با فردی کند که به طور حرفه ای و تخصصی با قوانین رسمی و حقوقی آشنایی دارد. اغلب مردم فکر می کنند که مشاوره حقوقی یا گرفتن وکیل، هزینه زیادی ایجاد می کند؛ اما در حقیقت یک متخصص حرفه ای قانون کسی است که می تواند به شما کمک کند تا پول بیشتری را ذخیره کنید و حتی درآینده پول بیشتری به دست آورید.
یک مشاور حقوقی و وکیل کیفری با کیفیت بالا، تلاش می کند که به طور مداوم از موضوع مورد نظر شما مراقبت کند و به شما تضمین می دهد که به مزایا و سود لازم برسید. مشاوره حقوقی به معنای اظهار عقیده حرفهای یا رسمی با توجه به مواد و رویههای قانونی در ارتباط با یک موقیت مشخص است. مشاوره حقوقی معمولا به معنی مشاوره به افراد بر اساس تجزیه و تحلیل دادههای مرتبط با یک وضعیت خاص است تا بر اساس آن بتوان مجموعه ای از اقدامات مبتنی بر قانون را صورت داد.
مشاوره حقوقی چیست؟
مرز بین «مشاوره حقوقی» و «اطلاعات حقوقی» اغلب مبهم است. به طور کلی، فقط یک وکیل می تواند مشاوره حقوقی واقعی ارائه دهد، در حالی که هر غیر وکیلی ممکن است بتواند اطلاعات حقوقی را بخواند. علاوه بر این، عموماً غیرقانونی است که کسی که وکیل نیست کار مشاوره حقوقی را در دادگاه بر عهده داشته باشد. از نظر حقوقی، ارائه مشاوره حقوقی برابر با وکالت است و فقط وکیل مجاز می تواند مشاوره حقوقی واقعی داشته باشد.
به دلیل تعهداتی که از ارائه چنین مشاوره حقوقی ناشی می شود، مشاوره دهنده نیز در به دلیل اطلاعات داده شده به حقوق و مسئولیت های خاصی ملزم است. مشاوره از طرف دوستان یا خانواده به منزله مشاوره حقوقی نیست. مشاوره حقوقی واقعی، توافق نامه ای بین وکیل و موکل است و براساس یک موضوع حقوقی خاص که موکل با آن مواجه است تنظیم می شود. به طور خلاصه، مشاوره حقوقی دارای ویژگی های زیر است:
نیاز به دانش حقوقی، مهارت، تحصیلات دارد
قانون خاصی را برای مجموعه خاصی از شرایط اعمال می کند
بر حقوق یا مسئولیت های قانونی کسی تأثیر می گذارد
حقوق و مسئولیت هایی را در فرآیند مشاوره ایجاد می کند
برخلاف «اطلاعات حقوقی»، مانند اطلاعاتی که در یک تابلوی خیابان نصب شده است، «مشاوره حقوقی» اقدام خاصی را پیشنهاد می کند که موکل باید انجام دهد. برای مثال:
انتخاب، تهیه یا تکمیل اسناد یا توافقنامه های حقوقی که بر حقوق قانونی یک شخص تأثیر می گذارد
نمایندگی شخص در برابر دادگاه یا سایر ارگان های حاکم
مذاکره در مورد حقوق یا مسئولیت های قانونی از طرف یک شخص
اندیشیدن در باره نتیجه پرونده
انتخاب یا پر کردن فرم های خاص از طرف موکل
مشاور حقوقی کیست؟
یک مشاور حقوقی اساسا وکیلی است که به شرکت ها و سازمان های بزرگ یا افراد خدمات مشاوره قانونی ارائه می دهد. آن ها ممکن است به عنوان «وکلای داخلی»، «مشاور داخلی» یا «مشاور سازمانی» شناخته شوند. یک مشاور حقوقی معمولا در یکی از شاخههای قانون تخصص دارد. آن ها می توانند در اختلافات کارگری یا قراردادی، مسائل جبران خسارت، دعاوی آزار و اذیت یا درگیری های دیگر در محل کار خود مشاوره حقوقی ارائه دهند. آن ها همچنین در مورد تصمیمات شرکت ها در مورد رشد شرکت، ادغام شدن شرکت و اقدامات مشابه، مشاوره حقوقی عمومی ارائه می دهند.
طبق آمارهای موجود شغل مشاوره حقوقی رشد قابل توجهی در سالهای اخیر داشته است؛ این رشد را می توان تا حدودی ناشی از روند رشد مداوم شرکتهای بزرگ دانست که باعث شده که نیاز به مشاوران حقوقی داخلی افزایش یابد. همچنین مشاوران حقوقی به افراد در زمینه حل اختلافات و معضلات مرتبط با حقوقی، ملکی، خانواده، کیفری و ثبتی کمک می کنند.
وظایف و مسئولیتهای مشاور حقوقی
برای ارائه موفقیت آمیز مشاوره به کارفرمایان شرکت ها، مشاوران حقوقی باید قادر به انجام کارهای مختلف باشند. با تجزیه و تحلیل لیست های شغلی موارد زیر را وظایف و مسئولیت های اصلی مشاور حقوقی می دانیم:
پیش نویس و مذاکره قراردادها
مشاوران حقوقی از قراردادهای مشاوره ای گرفته تا توافق نامه های همکاری باید با تنظیم شرایط انواع قراردادها آشنا باشند. این مسئولیت شامل بررسی قراردادهای موجود و ایجاد اسناد جدید است.
اطمینان از انطباق با قوانین شرکت
مشاوران حقوقی باید به قوانین شرکت مسلط باشند و تمام فرآیندها و اقدامات شرکت را از نظر انطباق با محدودیتهای قانونی بررسی نمایند. این وظیفه ایجاب می کند که مشاوران حقوقی تمام آیین نامه ها و مقررات مرتبط با یک کسب و کار خاص را به خوبی بدانند.
مشاوره در زمینه روابط کارگر و کارفرما
در مورد مسائل مختلف محیط کار و اختلافات کارگری و دیگر تضادهای مرتبط با کارکنان از دانش حقوقی خود در این حوزه، برای رفع این اختلافات کمک می گیرند. برای ارتباط با وکیل اداره کار به لینک مربوطه مراجعه کنید.
در چه زمینه هایی می توان مشاوره حقوقی گرفت؟
مشاوره حقوقی در زمینه های مختلفی صورت می گیرد و شناخت این زمینه ها به شما در انتخاب مشاور حقوقی مورد نیاز کمک می کند. مهمترین زمینه هایی که در آن می توان از مشاوره حقوقی بهره گرفت عبارت است از:
- قوانین و مشاوران حقوقی حوزه تصادفات و خسارت ها
- قوانین و مشاوران حقوقی مرتبط با سهل انگاری ها و حوادث ناشی از آن
- مشاوران حقوقی حوزه قوانین تجاری
- مشاوران حقوقی حوزه حفاظت از حقوق مصرف کنندگان
- مشاوران حقوقی شرکت ها و سازمان ها
- مشاوران حقوقی حوزه ارث و میراث
- مشاوران حقوقی حوزه دفتر اسناد رسمی