عده زن یائسه

عده زن یائسه

در طول مدتی که برای عده تعیین شده زن نمی‌تواند با فرد دیگری وارد رابطه زناشویی شود؛ و با وجود طلاق هنوز به عنوان همسر مرد شناخته می‌شود. با وجود این شرایط، در طلاق رجعی مرد می‌تواند در مدت عده به همسرش رجوع کرده و دوباره زندگی مشترک را با زوجه شروع کند.

اما عده طلاق زن یائسه چگونه است؟ آیا زن یائسه لازم است که به اندازه سایر زنان عده نگه دارد یا خیر؟ در این مطلب راهکار می‌توانید جواب سوالاتتان را در این باره پیدا کنید. اگر نیاز به اطلاعات بیشتر درباره انواع عده مانند عده در طلاق زن ناشزه داشته باشید، از طریق واتساپ می‌توانید با مشاورین راهکار ارتباط برقرار کنید.

طلاق زن یائسه

همیشه زوجین در ابتدای شروع زندگی مشترک دچار مشکل نمی‌شوند؛ و گاهی مواقع ممکن است زن پس از دوران یائسگی به خاطر اختلافات شدید با همسرش یا خیانت او و… برای طلاق و جدایی اقدام کند.

در طلاق توافقی و طلاق رجعی مدت زمانی که زن باید عده نگه دارد برابر با سه طهر یا سه ماه در نظر گرفته شده است؛ اما طلاق زن یائسه و طلاق زن باکره جزء طلاق‌های بائن محسوب می‌شود؛ و امکان رجوع مرد پس از جدایی در آن‌ها وجود ندارد؛ بنابراین مدت عده طلاق زن یائسه نیز باید طبق قوانینی که برای طلاق بائن در نظر گرفته شده محاسبه شود.

عده طلاق زن یائسه

عده زن یائسه در عقد دائم و موقت یکسان است. در واقع اگر زوجه با وجود یائسگی با همسرش به طور دائم یا موقت ازدواج کرده باشد، قوانینی که برای نگه داشتن عده برای او در نظر گرفته شده تفاوتی با هم ندارد.

طبق قانون مدنی، عده جهت پیشگیری از اختلاط نسل در نظر گرفته شده و اگر زن جوان عادت ماهانه را تجربه می‌کند، موظف است تا سه طهر عده نگه دارد تا وضعیت بارداری او مشخص شود. همچنین در صورت بارداری زن، مدت عده تا پایان وضع حمل او در نظر گرفته می‌شود.

عده زن یائسه

اما زن یائسه دوران بارداری را تجربه نمی‌کند؛ و نگرانی از بابت اختلاط نسل بعد از جدایی و ازدواج مجدد او وجود ندارد؛ بنابراین عده طلاق زن یائسه مدت مشخصی ندارد؛ و زوجه می‌تواند پس از جدایی از همسرش بلافاصله با فرد دیگری ازدواج کند.

مدت عده وفات شوهر برای زن یائسه

اگر زن یائسه همسرش را از دست داده باشد، مسئله عده نگه داشتن برای او با عده طلاق زن یائسه متفاوت است. در این حالت زوجه باکره، یائسه یا … باید به احترام همسرش عده وفات را نگه دارد؛ و در طول این مدت نمی‌تواند با مرد دیگری وارد زندگی مشترک شود.

اگر زن در عقد دائم یا موقت با همسرش باشد، باید پس از فوت او به مدت 4 ماه و 10 روز عده نگه دارد. این عده برای تمام زوجه‌ها در نظر گرفته شده و حتی زن در صورت یائسه بودن نیز به خاطر احترام به همسر قبلی خودش باید این مدت را صبر کند؛ سپس برای ازدواج برای فرد دیگری اقدام کند.

جمع بندی

اگر احترام بین زوجین از بین برود یا اختلافاتی که بین آن‌ها وجود دارد شدت پیدا کند، زن و مرد می‌توانند طبق قانون برای جدایی و طلاق اقدام کنند. برای طلاق باید مرد حقوق زن را بپردازد و تکلیف حضانت فرزندان زیر 18 سال مشخص شود.

همچنین زوجه باید با توجه به اینکه یائسه است یا عادت ماهانه را تجربه می‌کند، ظرف مدتی که در قانون تعیین شده عده نگه دارد. طبق قانون، عده برای زن باکره و یائسه واجب نیست و این افراد می‌توانند بعد از جدایی مجدداً وارد زندگی مشترک شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *