طلاق از طرف زن در شرایطی مطرح میشود که زندگی مشترک برای زن غیر قابل تحمل شده باشد و زوجه دیگر شرایط ادامه زندگی مشترک با همسرش را نداشته باشد. در واقع اگر مرد زندگی را به خاطر مواردی مانند ضرب و شتم، ازدواج مجدد و… غیر قابل تحمل کند، زوجه میتواند دادخواست طلاق یک طرفه دهد.
در این مطلب راهکار شرایط طلاق به علت سوء رفتار شوهر را بررسی کردهایم. در صورتی که برای شناخت طلاق از طرف زن و مراحل انجام آن نیاز به اطلاعات بیشتری دارید، با مشاورین موسسه حقوقی راهکار در ارتباط باشید.
دادخواست طلاق به دلیل سوء معاشرت مرد
سوء رفتار یا سوء معاشرت زوج موجب عسر و حرج زن میشود. آزارهای جسمی و روحی به نحوی که عرفا غیرقابل تحمل باشد، یا مشکلاتی مانند غیبت طولانی مدت مرد و نپرداختن هزینه زندگی و به سختی افتادن زوجه و فرزندانش میتواند به عنوان مصادیق عسر و حرج شناخته شود.
در این شرایط زن میتواند با استناد به ماده ۱۱۰۳ قانون مدنی، دادخواست طلاق یک طرفه را تنظیم کرده و به دادگاه ارائه کند.
اگر زوجه بتوان سوء معاشرت مرد را ثابت کند، قانون حق طلاق را به زن میدهد. پس از صدور این حکم زن میتواند به صورت غیابی از همسرش جدا شود و نیازی به جلب رضایت مرد برای طلاق وجود نخواهد داشت.
در صورتی که درباره عسر و حرج چیست و سوء رفتار زوج نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر دارید، به وبلاگ راهکار مراجعه کنید.
مصادیق طلاق به دلیل سوء معاشرت زوج
برای طلاق به دلیل عسر و حرج زوجه لازم است که زوجه مدارک و شواهد مورد نیاز را آماده کرده و به دادگاه ارائه کند. در صورتی که موارد ارائه شده جزء مصادیق عسر و حرج باشد، زن به صورت قانونی میتواند از همسرش جدا شود. در ادامه برخی از مصادیق طلاق به دلیل سوء معاشرت زوج را جهت شناخت بیشتر ارائه کردهایم.
ترک زندگی خانوادگی حداقل ۶ ماه متوالی یا ۹ ماه متناوب در طول یکسال بدون وجود عذر موج
اعتیاد شدید و آسیب زننده زوج به یکی از انواع مواد مخدر یا مشروبات الکلی
محکومیت قطعی زوج به حبس ۵ سال یا بیشتر
ضرب و شتم و هرگونه سوء رفتار مستمر زوج
مبتلا بودن مرد به بیماریهای جسمانی و روانی خاص مانند ایدز، هپاتیت و…
طلاق به علت سوء رفتار زوجه
اگر زن در طول زندگی مشترک با همسرش ناسازگاری داشته باشد، مرد میتواند با وجود حق طلاقی که دارد به صورت قانونی از او جدا شود. با وجود این حق، نیازی نیست که زوج دلیل و شاهدی برای نشان دادن سوء رفتار زوجه و سخت شدن زندگی ارائه کند.
در صورتی که مرد بتواند عدم تمکین یا سوء رفتار همسرش را نیز در دادگاه ثابت کند، نیازی به پرداخت نفقه و اجرای شرط تصنیف اموال نخواهد داشت؛ اما همچنان مرد موظف است که مهریه و اجرت المثل همسرش را طبق قانون پرداخت کند.
سخن پایانی
هر کدام از زوجین ممکن است در طول زندگی مشترک رفتارهایی از خودشان نشان دهند که تحمل آنها از عهده طرف مقابل خارج باشد. در صورتی که مرد سوء رفتار داشته باشد و همسرش را به سختی و مشقت بیندازد، زوجه میتواند با کمک وکیل طلاق از طرف زن برای طلاق اقدام کند. وکلای موسسه حقوقی راهکار تاکنون پروندههای زیادی را در این زمینه به سرانجام رساندهاند. برای پیشبردن سریعتر پرونده طلاق میتوانید با مشاورین این موسسه در ارتباط باشید.
دریافت مشاوره حقوقی
مرکز حقوقی راهکار با مدیریت وکیل فرشته محمد حسینی، بهترین وکیل انحصار وراثت در مشهد، و همکاری وکلای مجرب، آماده ی خدمت رسانی به شما عزیزان می باشد.
یکی از ویژگی های بسیار مهم مرکز حقوقی راهکار که به صورت مطلق از سوی تمامی مراجعین این مرکز ذکر گردیده است، صداقت با موکلین بوده که در امر وکالت بسیار نکته حائز اهمیتی می باشد و این امر موجب اعتماد 100 درصدی موکلین نسبت به این موسسه می باشد.