شکایت چک برگشتی چقدر طول می کشد؟

شکایت چک برگشتی چقدر طول می کشد؟

شکایت چک برگشتی چقدر طول می‌کشد؟ این سؤال اغلب افرادی است که دریافت کننده چک یا صادر کننده چک هستند. فردی که چک به نام او صادر شده است می‌تواند در بازه زمانی تعیین شده برای موعد سررسید آن به بانک مراجعه کرده و مبلغ چک را دریافت کند. البته این موضوع به شرطی قابل انجام خواهد بود که صادر کننده چک مبلغ آن را در حساب جاری چک واریز کرده باشد. در غیر این صورت، امکان دریافت مبلغ چک وجود ندارد و دارنده چک می‌تواند آن را طی مراحل قانونی که در نظر گرفته شده برگشت بزند.

در این مطلب از راهکار درباره مدت زمانی که برای شکایت چک برگشتی و مراحل آن نکاتی که باید بدانید را ارائه کرده‌ایم. در صورتی که برای شکایت از چک برگشتی نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر دارید، با مشاورین مرکز حقوقی راهکار در ارتباط باشید.

مهلت شکایت چک برگشتی چقدر است؟

یکی از راه‌هایی که برای مطالبه مبلغ چک برگشتی وجود دارد، تنظیم شکایت کیفری علیه صادر کننده آن است. طبق قانون چک، در مرحله اول یا بازه زمانی 6 ماهه‌ای که برای شکایت از چک برگشتی در نظر گرفته شده، دارنده چک از تاریخ صدور چک به مدت 6 ماه زمان دارد که برای برگشت زدن چک از طریق بانک اقدام کرده و گواهی عدم دریافت مبلغ چک را دریافت کند.

پس از دریافت این گواهی، دارنده چک یک بازه 6 ماهه دیگر فرصت دارد که به دادسرا مراجعه کرده و شکایت کیفری چک برگشتی را انجام دهد. در صورتی که در بازه 6 ماهه اول، گیرنده چک گواهی عدم دریافت مبلغ چک را از بانک نگرفته باشد، یا اینکه در بازه زمانی 6 ماهه دوم فرد برای تنظیم شکایت به دادگاه مراجعه نکند، دیگر امکان شکایت کیفری از چک برگشتی وجود نخواهد داشت.

شکایت چک برگشتی چقدر طول می کشد؟

توجه به این نکته حائز اهمیت است که، برای برگشت زدن چک صیادی لازم است که حتماً چک ثبت شده باشد، در غیر این صورت طبق قانون جدید صدور چک، امکان برگشت زدن چک‌های صیادی ثبت نشده وجود نخواهد داشت.

شکایت چک برگشتی چقدر طول می‌کشد؟

مهلت زمانی که برای برگشت زدن چک در نظر گرفته شده حدود 12 ماه است. 6 ماه اول که از تاریخ صدور چک زمان آن محاسبه می‌شود، مربوط به مراجعه به بانک و دریافت گواهی چک برگشتی خواهد بود. پس از آن دارنده چک تنها 6 ماه برای پیگیری دریافت مبلغ چک از طریق دادگاه مهلت خواهد داشت.

مراحل شکایت برگشتی

برای شکایت از چک برگشتی لازم است که مراحل قانونی که برای این موضوع در نظر گرفته شده را انجام دهید. در ادامه این مراحل را برای شناخت بیشتر ارائه کرده‌ایم.

برگشت زدن چک از طریق بانک و دریافت گواهی چک برگشتی

آماده کردن مدارکی مانند لاشه چک و گواهی عدم پرداخت، همراه با کپی برابر اصل چک
مراجعه به اداره ثبت اسناد یا مراجع قاضی جهت ارائه شکایت چک برگشتی
طی کردن مراحل دادگاه و صدور اجراییه چک
توقیف اموال صادر کننده چک برگشتی

مدت زمان شکایت چک برگشتی بدون وکیل

مدت زمان شکایت چک برگشتی بدون وکیل برای اغلب افراد دشوارتر است. چون بسیاری از افراد درباره بازه‌های زمانی که قانون برای شکایت از چک برگشتی تعیین کرده شناخت کافی ندارد و ممکن است خارج از زمان‌بندی برای شکایت اقدام کرده و نتیجه‌ نگیرند. همچنین، در صورتی که متقاضی بازه زمانی مشخص شده برای شکایت از چک اقدام کند، امکان دارد که به دلیل ناآشنا بودن فرد با قوانین این حوزه شکایت کیفری و رسیدگی به آن بسیار زمان‌بر شود.

مرکز حقوقی راهکار با مدیریت وکیل فرشته محمد حسینی

مدت زمان چک برگشتی با وکیل

وکیل چک برگشتی با تمام قوانین و مراحل شکایت از چک برگشتی آشنا است و با دریافت به موقع گواهی از بانک و تنظیم شکایت کیفری، به دارندگان چک برگشتی کمک می‌کند تا در کمتر 6 ماه رأی دادگاه برای پرداخت مبلغ چک توسط صادرکننده آن را دریافت کنند.

در طول مراحل شکایت از چک برگشتی، وکیل چک می‌تواند از طریق اداره ثبت لیست اموال فرد صادر کننده چک را جهت توقیف جویا شده و سرعت رسیدگی به پرونده چک را بیشتر کند؛ بنابراین مدت زمان چک برگشتی با وکیل بسیار کوتاه‌تر خواهد بود.

سخن پایانی

شکایت از چک برگشتی یکی از موضوعات مهم برای کسانی است که در تاریخ سررسید چک نتوانسته‌اند آن را نقد کنند. در این مطلب مدت زمانی که می‌توانید برای شکایت از چک و رسیدگی به آن توسط مراجع قانونی اقدام کنید را ارائه کرده‌ایم. پیشنهاد می‌کنیم برای شکایت از چک برگشتی حتماً از وکیل چک برگشتی کمک بگیرید، تا در زمان کمتری بتوانید نسبت به نقد کردن مبلغ چک و دریافت وجه آن اقدام نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *