حداقل مهریه در صیغه موقت بر اساس قانون مدنی، مانند مهریه در عقد و نکاح دائم است. بنابراین هر چیزی که دارای ارزش مالی باشد و بتوان آن را به مالکیت شخص درآورد، مهریه محسوب می شود. همانطور که می دانید میزان مهریه به صورت توافقی بین زن و مرد تعیین می شود. همانطور که تعیین مدت، در عقد و نکاح موقت لازم و ضروری است، تعیین مهریه نیز ضروری می باشد. مهریه در عقد موقت باید دارای ارزش مالی باشد و در شان زوجه تعیین شود.
شرایط و ارکان مهریه در عقد موقت چیست؟
حالا که متوجه شدید مهریه صیغه موقت چقدره، بهتر است تا نگاهی به شرایط و ارکان آن بیندازیم.
تعیین حداقل مهریه در صیغه موقت اجباری و لازم است؛ در صیغه و نکاح موقت، زن و مرد از یکدیگر ارث نمی برند؛ اما مهریه زن از بین نمی رود. حتی اگر زوج بعد از نکاح موقت با زوجه نزدیکی نداشته باشد، باز هم مهریه در صیغه موقت پابرجاست و زوجه می تواند آن را مطالبه کند.
در صورتی که زوج فوت کند، زوجه می تواند از طریق وراث زوج اقدام به مطالبه مهریه کند. در این شرایط کمک گرفتن از یک مشاور حقوقی برای گرفتن مهریه، بهترین راهکار است. در صورتی که یک خانم ایرانی قصد ازدواج موقت با مردی که تبعه خارجی است را داشته باشد، باید پروانه زناشویی اخذ کند. در صورتی که در مدت ازدواج موقت، زن فوت کند مهریه اش از بین نمی رود. در این شرایط وراث زن می توانند مهریه او را از مرد دریافت کنند.
مهریه در عقد موقت دختر باکره چگونه است؟
آیا می دانید حداقل مهریه در صیغه موقت دختر باکره چقدر است؟ مهریه در صیغه موقت دختر باکره دقیقا مانند مهریه در صیغه موقت یا دائم است. باید در نظر داشته باشید که اگر دختر باکره ای قصد ازدواج موقت با مردی را داشته باشد، حتما به اجازه پدر یا جد پدری و یا دادگاه نیاز است. در صورتی که بعد از نکاح موقت، بنا به هر دلیلی نزدیکی صورت نگیرد و مرد صیغه موقت را به هم بزند، لازم است تا نصف مهریه صیغه موقت را پرداخت کند. در صورتی که نزدیکی اتفاق بیفتد، مهریه تعیین شده باید به صورت تمام و کمال پرداخت شود.
شرایط مهریه در عقد موقتی که به ثبت نرسیده باشد، چگونه است؟
حداقل مهریه در صیغه موقت در هر شرایطی باید تعیین شود. در صورتی که ازدواج موقت خانم و آقا به ثبت نرسیده باشد اما مهریه صیغه موقت تعیین شده باشد، آقا موظف به پرداخت مهریه است. در چنین شرایطی برای مطالبه یا دریافت مهریه، خانم مدرکی برای ارائه به دادگاه ندارد. این بدین معنی نیست که خانم قادر به دریافت مهریه نخواهد بود. قطعا در قانون مدنی برای این موارد، تبصره هایی تعریف شده است. در چنین شرایطی خانم می تواند از شهادت دو شهود کمک بگیرد. همچنین اگر آقا در دادگاه به این موضوع اقرار کند، مقدار مهریه به صورت قانونی باید به خانم پرداخت شود.
در صورتی که مهریه در صیغه موقت کمتر از 20 میلیون تومان باشد، پرونده به شورای حل اختلاف ارجاع داده می شود؛ در غیر این صورت موضوع در دادگاه خانواده پیگیری می شود.
مهریه در صیغه موقت چه زمانی باید پرداخت شود؟
از زمانی که حداقل مهریه در صیغه موقت تعیین شود و صیغه جاری شود، خانم می تواند مهریه را دریافت کند. در حقیقت دریافت مهریه در صیغه موقت، محدود به زمان خاصی نمی شود و خانم می تواند از همان لحظه اول تا پایان مدت صیغه، مهریه را دریافت کند. به طور کلی باید در نظر داشته باشید که مدت صیغه هرچقدر هم که باشد، باز هم باید با اراده و خواست خانم، پرداخت شود.
حکم ندادن مهریه در صیغه یا ازدواج موقت چیست؟
حداقل مهریه در صیغه موقت تعیین می شود تا عقد یا نکاح از نظر شرعی و اسلامی باطل نشود. در صورتی که در عقد و نکاح موقت، مهریه تعیین نشود یا پرداخته نشود، ازدواج از نظر اسلام باطل است. در صورتی که ازدواج موقت ثبت شده باشد، خانم می تواند از طریق وکیل یا مشاور حقوقی مهریه اش را دریافت کند. البته این در شرایطی است که آقا از پرداخت مهریه به خانم امتناع کند. در صورتی که ازدواج موقت به ثبت نرسیده باشد، قطعا برای مطالبه مهریه نیاز است تا از طریق وکیل یا مشاوره حقوقی دریافت شود. در صورتی که آقا از پرداخت مهریه امتناع کند، مطابق قانون، اموال وی مصادره می شود. همچنین خانم می تواند در این شرایط آقا را ممنوع الخروج کند.
مهرالمثل در صیغه موقت چیست؟
همانطور که متوجه شدید حداقل مهریه در صیغه موقت باید تعیین شود تا عقد و نکاح از نظر اسلام و قانون شرعی باشد. در غیر این صورت آن نکاح باطل است. گاهی اوقات ممکن است قبل از جاری شدن صیغه موقت، مهریه تعیین نشده باشد. پس از جاری شدن صیغه و بعد از نزدیکی، به خانم مهرالمثل تعلق می گیرد. مهرالمثل در حقیقت حکم همان مهریه در صیغه موقت را دارد؛ اما این موضوع در قانون کشور ما رد می شود. آیا می دانید به چه علت؟ زیرا تعیین نشدن مهریه در عقد موقت، آن نکاح و ازدواج را باطل می کند و عقد را باطل می کند.
تفاوت مهریه در صیغه موقت و عقد دائم چیست؟
در نظر گرفتن حداقل مهریه در صیغه موقت کاملا ضروری و اجباری است. این در حالیست که در عقد دائم ضرورتی به تعیین مهریه قبل از ازدواج وجود ندارد. مهریه در صیغه موقت تعیین می شود تا عقد و نکاح جاری از نظر اسلام و قانون شرعی باشد؛ در غیر این صورت، عقد باطل است. در عقد دائم چنین نیست و پس از جاری شدن صیغه محرمیت، ازدواج شرعی محسوب می شود. در صورتی که زوجین بعد از ازدواج دائم برای تعیین مهریه اقدام کنند، مشکلی به وجود نمی آید. در صیغه موقت، اقدام پس از جاری شدن صیغه محرمیت، به منزله مهرالمثل است.
نحوه مطالبه مهریه در عقد موقت
مطالبه مهریه در عقد موقت و دائم تفاوتی ندارد. در صورتی که مهریه کمتر از 20 میلیون تومان باشد، از طریق شورای حل اختلاف و در صورتی که مبلغ آن بالای 20 میلیون تومان باشد، از طریق دادگاه قابل پیگیری است. در صورتی که نیاز باشد، خانم می تواند از طریق وکیل یا مشاور حقوقی اقدام به دریافت مهریه کند.
دریافت مشاوره حقوقی
گروه وکلای راهکار با مدیرت وکیل فرشته محمد حسینی و سابقه درخشان و پرونده های موفق طی سال های اخیر آماده بررسی پرونده های قضایی و مشاوره های تخصصی در حوزه های مختلف حقوقی می باشد. با اعتماد به وکلای پایه یک دادگستری این موسسه می توانید از استیفای کامل حقوق قانونی خود اطمینان خاطر داشته باشید.