ثبت شرکت نسبی | مرکز حقوقی راهکار

نحوه ثبت شرکت نسبی، بدین صورت بوده که موسسین باید پس از اطمینان از دارا بودن شرایط قانونی، مانند تادیه تمام سرمایه نقدی شرکت و تقویم (قیمت گذاری) و تادیه سرمایه غیر نقدی و دارا بودن حداقل دو شریک، با مراجعه به سایت جامع ثبت شرکت ها و از طریق گزینه تاسیس شخصیت حقوقی، برای ثبت شرکت تجاری مورد نظر خود اقدام نمایند.

شرکت ها، به طور کلی، به دو گروه شرکت های مدنی و تجاری، تقسیم شده که شرکت های تجاری نیز به نوبه خود، دارای انواع مختلفی، مانند شرکت های سهامی عام و خاص، شرکت تعاونی تولید و مصرف و شرکت با مسئولیت محدود می باشند.

یکی از انواع دیگر شرکت های تجاری، شرکت نسبی است که برای اینکه فعالیت این شرکت، قانونی بوده و از حمایت ها و مزایای بخش دولتی و خصوصی، بهره مند شود، لازم است موسسین، پس از فراهم کردن شرایط و مدارک لازم، مطابق نحوه مقرر شده در قانون، برای ثبت آن اقدام نمایند.

با توجه به اهمیت ثبت این گروه از شرکت ها، برای موسسین و شرکای آن، در این مقاله، پس از معرفی سایت ثبت شرکت نسبی، شرایط، مراحل  و نحوه و مدارک لازم برای ثبت این گروه از شرکت های تجاری را توضیح خواهیم داد.

 

سایت ثبت شرکت نسبی

علاقمندان به تاسیس شرکت نسبی، به منظور آغاز فعالیت قانونی و بهره مندی از مزایای دولتی و بخش خصوصی، لازم است تا در صورت دارا بودن شرایط لازم، مطابق مقررات نحوه ثبت شرکت نسبی، برای ثبت کردن شرکت تجاری مورد نظر خود اقدام نموده و از آنجا که طی کردن این روند، از طریق سایت اختصاص یافته به آن می باشد، در این بخش، به معرفی این سایت خواهیم پرداخت.

هم زمان با راه اندازی سامانه های دولتی، در نهادها و سازمان های مختلف زیرمجموعه دولت و اینترنتی شدن خدمات این بخش ها، مرجع ثبت شرکت ها، به عنوان یکی از زیرمجموعه های سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، سایتی را تاسیس و راه اندازی نمود که با نام سامانه جامع ثبت شرکت ها، شناخته می گردد.

این سایت که آدرس اینترنتی آن، irsherkat.ssaa.ir بوده، خدمات مرتبط با ثبت اشخاص حقوقی، اعم از شرکت های تجاری و موسسه های غیر تجاری را ارائه کرده که برخی از مهم ترین این خدمات، عبارتند از: ثبت اینترنتی تاسیس شخصیت حقوقی، ثبت صورت جلسه تغییرات، ثبت اظهارنامه دفتر ثبت تجاری و درخواست کد فراگیر برای خارجیان.

در بخش ثبت اینترنتی تاسیس شخصیت حقوقی سایت جامع ثبت شرکت ها، این امکان برای متقاضیان تاسیس شرکت نسبی، به عنوان یکی از شرکت های تجاری مذکور در قانون تجارت، فراهم شده تا  در صورت دارا بودن، شرایط لازم و مطابق مقررات نحوه ثبت شرکت نسبی، شخص حقوقی مورد نظر خود را ثبت نمایند.

لذا، سایت ثبت شرکت نسبی، در واقع، یکی از بخش های سامانه جامع ثبت شرکت ها بوده که در آدرس اینترنتی irsherkat.ssaa.ir ، امکان ثبت شرکت نسبی را برای متقاضیان تاسیس این نوع از شرکت، فراهم کرده و به علاوه، ثبت سایر شرکت های تجاری و موسسه های غیر تجاری نیز از طریق همین سامانه، امکان پذیر می باشد.

شرایط ثبت شرکت نسبی

مطابق مقررات نحوه ثبت شرکت نسبی، تاسیس و ثبت این گروه از شرکت های تجاری، همچون سایر انواع شرکت های معرفی شده در قانون تجارت، نیازمند دارا بودن شرایط لازم می باشد. لذا، در ادامه، به این سوال پاسخ خواهیم داد که شرایط ثبت شرکت نسبی چیست؟

با توجه به ماده 183 قانون تجارت، شرکت نسبی، به نوع خاصی از شرکت های تجاری گفته شده که با نام مخصوص و به منظور انجام امور تجاری، تشکیل گردیده و مسئولیت هر یک ازشرکا در مقابل دیون و بدهی های شرکت، به نسبت سرمایه ای است که به شرکت آورده اند.

به عنوان مثال، اگر 4 شریک، یک شرکت نسبی تاسیس کرده و پس از انحلال شرکت، معلوم شود که مبلغ 200 میلیون تومان از بدهی شرکت، از دارایی آن، قابل پرداخت نیست، هر یک از شرکا، به نسبت آورده، یعنی یک چهارم، باید 25 درصد بدهی، یعنی 50 میلیون تومان آن را بپردازد.

ثبت شرکت نسبی، در سایت جامع ثبت شرکت ها، همانند ثبت شرکت سهامی خاص و شرکت تعاونی، نیازمند دارا بودن شرایطی است است که این شرایط، در قانون تجارت، مشخص گردیده است. مطابق این قانون، شرایط ثبت شرکت نسبی، عبارتند از:

در نام این نوع از شرکت های تجاری، باید عبارت شرکت نسبی قید شده و اگر اسم شرکت، دربردارنده نام تمام شرکا نباشد، لازم است که اسم حداقل یکی از شرکا در نام شرکت آمده و بعد از آن، عبارتی مانند و شرکا نیز به دنبال آن بیاید؛ مانند شرکت نسبی خادم و شرکا.

به موجب مقررات نحوه ثبت شرکت نسبی، برای تشکیل و ثبت این نوع شرکت، باید حداقل دو نفر شریک حضور داشته باشند.

ثبت شرکت نسبی، مستلزم آن است که تمام سرمایه نقدی شرکت، تادیه شده و سرمایه غیر نقدی آن نیز تقویم (یعنی قیمت گذاری) گردیده و تسلیم شده باشد.

برخلاف شرکت های سهامی عام و خاص و شرکت تعاونی، ثبت شرکت نسبی، نیازمند فراهم کردن حداقل سرمایه نبوده و مطابق مقررات نحوه ثبت این گروه از شرکت های تجاری، آغاز فعالیت آن ها، با هر میزان سرمایه، امکان پذیر می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *