بررسی فرزندخواندگی برای ایرانیان خارج از کشور|راهکار

بررسی فرزندخواندگی برای ایرانیان خارج از کشور|راهکار

در هر کشوری، قوانین و آئین ‌نامه‌ های مربوط به فرزند پذیری به شکل متفاوتی تعریف می ‌شوند. امروزه با رونق شدید مهاجرت و اقامت در کشور های خارجی، فرزند خواندگی برای ایرانیان خارج از کشور از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می باشد. فرزند پذیری به عنوان یکی از راه‌ های تقویت و گسترش ارتباط با فرهنگ و زبان فارسی و بهبود توانایی های شنیداری و گفتاری در کودکان، مورد توجه بسیاری از ایرانیان خارج از کشور قرار گرفته است. اگر شما هم قصد پذیرش فرزند خواندگی را دارید، به شما پیشنهاد می کنیم تا پایان این مطلب همراه ما باشید تا با شرایط فرزند گیری آشنا شوید.

تعریف فرزند خواندگی

فرزند خواندگی به معنای قانونی پذیرش یک فرزند توسط یک فرد یا یک زوج است. به عبارت دیگر، فرزند خوانده شده به کودکی گفته می‌ شود که به عنوان فرزند قانونی که از ارث بهره می برد، توسط یک شخص یا زوج پذیرفته شده است.

در مورد فرزند خواندگی برای ایرانیان خارج از کشور، به طور کلی لایحه فرزند خواندگی ایران، شرایط پذیرش و نگهداری کودکان بی سرپرست و بد سرپرست را تسهیل می ‌کند. در صورت تصویب این لایحه توسط مجلس و شورای نگهبان، اتباع ایرانی خارج از کشور نیز قادر خواهند بود فرزند خوانده خود را با خود به خارج از کشور ببرند، البته باید در مدت شش ماه اول مراقبت از کودک به صورت آزمایشی در ایران صورت گیرد و پس از آن فرزند خوانده شده به آنان واگذار شود. البته قوانین فعلی نیز امکان پذیرش در سرپرستی برای ایرانیان خارج از کشور وجود دارد و می توانند درخواست خودرو را از طریق سفارتخانه های ایران در  خافرج از کشور، به سازمان بهزیسیتی کشور تقدیم نمایند.

در برخی از کشور ها، تنها فرزند خوانده ای می تواند به آن کشور وارد شود که دارای یکی از شرایط زیر باشد.

  • توسط والدین خود ترک شده باشد.
  • فاقد پدر و مادر باشد.

بنابراین ایرانیان خارج از کشور، ابتدا باید از وجود یا عدم وجود شرایط فوق، اطمینان پیدا کنند و پس از آن جهت فرزند خواندگی، اقدام کنند.

مرکز حقوقی راهکار

چه کسانی می‌توانند متقاضی فرزند گیری باشند؟

۱ – زن و شوهر بدون فرزند
-۱ دختران و زنان بدون شوهر فاقد فرزند
۳ – زن و شوهر دارای فرزند

مدارک مورد نیاز جهت فرزند آوری چه می باشد؟

-تصویر تمام صفحات شناسنامه ایرانی افراد

-تصویر کارت ملی متقاضیان

-تصویر سند ازدواج

-تصویر مدرک تحصیلی

-تصویر سند مالکیت منزل یا اجاره خانه

-تصویر گواهی اشتغال به کار

-اصل گواهی پزشک متخصص که ناباروری زوجین را تایید کند.

شرایط عمومی برای متقاضیان فرزند خواندگی  چیست؟

-مقید به انجام واجبات و ترک محرمات باشند.

– دارای صلاحیت اخلاقی باشند.

– ازدواج زوجین باید عقد دائم باشد.

– تابعیت ایرانی داشته باشند.

-سن یکی از زوجین باید بیشتر از ۳۰ سال باشد.

-متقاضیانی که سن آن ها کمتر از ۵۰ سال می باشد، در اولویت قرار دارند. اگر سن شما بیش از ۵۰ سال باشد، احتمال فرزند گیری برای شما کاهش می یابد.

-جهت فرزند خواندگی باید فاقد محکومیت کیفری باشید.

-تمکن مالی داشتن یکی از مهمترین شرایط پذیرش فرزند خواندگی می باشد.

-سلامت جسم و روان کافی جهت فرزند گیری را داشته باشید.

-عدم اعتیاد به مواد مخدر، مواد روانگردان و الکل.

-فاقد بیماری صعب العلاج باشند.

-مطابق با تبصره یک ماده ۶ قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بی سرپرست و بدسرپرست مصوب ۱۳۹۲، به یکی از ادیان مصرح موجود در قانون اساسی، اعتقاد داشته باشند.

مراحل درخواست فرزند خواندگی برای ایرانیان خارج از کشور

  • در اولین مرحله توصیه می گردد که پیش از هر اقدامی جهت فرزند خواندگی، قوانین کشوری که در آن زندگی می کنید را به طور دقیق مطالعه کرده و اطلاعات لازم در رابطه با دریافت اقامت فرزند خواندگی را بررسی کنید.
  • جهت درخواست فرزند خواندگی، ایرانیان خارج از کشور باید به سایت behzist.net مراجعه کنند.
  • در مرحله بعد باید مدارک لازم که از طریق سازمان بهزیستی درج شده است را به سفارت و کنسولگری ایران در کشوری که در آن زندگی می کنید، تحویل دهید.
  • هر نوع تغییری که در پرونده فرزند گیری شما ثبت شود، از طریق حساب کاربری شما در وبسایت behzist.net قابل مشاهده است.

مرکز حقوقی راهکار

دریافت وکیل

جهت طی کردن مراحل قضایی برای فرزند گیری ایرانیان خارج از ایران، حتما از یک وکیل ماهر و با تجربه کمک بگیرید. وکلای بین المللی امور خانوادگی، به علت داشتن مهارت کافی در این زمینه، می توانند مراحل فرزند خواندگی را به نیابت از جانب شما، به بهترین نحو احسنت انجام دهند.

مرکز حقوقی راهکار، یک گروه وکلای دادگستری متشکل از وکلای حقوقی با تجربه و ماهر است که امکان ارائه خدمات حقوقی در زمینه فرزند پذیری برای ایرانیان خارج از کشور را دارند. از این رو، برای طی کردن مراحل قضایی لازم است با یک وکیل ماهر و با تجربه همکاری کنید که با داشتن آگاهی کامل از قوانین و آیین ‌نامه ‌های مربوط به فرزند خواندگی در ایران، شما را در این مسیر همراهی تا به بهترین نتیجه برسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *