انواع مهریه|راهکار

انواع مهریه

انواع مهریه بر اساس عوامل مختلفی همچون شیوه ی پرداخت، نحوه ی مطالبه و همچنین زمان مطالبه تقسیم بندی می‌شوند.

مهریه چیست

مهریه، دارایی‌ و مالی است که پس از عقد نکاح (چه به صورت دائم و یا موقت) به مالکیت زن در می آید.زن می تواند در مهریه هرگونه تصرفی ایجاد کرده و یا هر زمان که بخواهد آن را مطالبه کند.مهریه از اصلی ترین و مهم ترین بخش های نکاح می باشد و بدین صورت تبدیل به یکی از اصلی ترین عوامل در دادگاه های خانواده شده است.مهریه را می توان تا هر مقداری که طرفین با یکدیگر تراضی کنند، تعیین شود و حد معینی برای آن مشخص نشده.نکته ی مهم و قابل توجه درمورد مهریه این است که باید حتما دارای ارزش مادی باشد. این مال می تواند منقول و یا غیر منقول باشد.

انواع مهریه

انواع مهریه بر اساس استطاعت مالی زوج، به عندالاستطاعه و عندالمطالبه تقسیم می شود.همچنین بر اساس نوع تعیین آن، در سه دسته مهر المتعه، مهر المسمی و مهر المثل قرار می گیرد.

مهریه عندالاستطاعه:

این نوع از مهریه بستگی به توانایی مالی زوج دارد. به این معنا که هر زمان زوج توانایی مالی و استطاعت پرداخت مهریه را داشته باشد باید آن را پرداخت کند. در این نوع از مهریه، زن باید استطاعت مالی مرد را ثابت کند.

مهریه عندالمطالبه:

پرداخت این مهریه به زوجه بستگی دارد. در واقع هر زمان که زوجه مهریه را مطالبه کند، زوج موظف به پرداخت آن می شود. در صورتی که مرد توانایی پرداخت نداشته باشد، می تواند ادعای اعسار کند.

انواع مهریه

مهرالمتعه:

زمانیکه حین نکاح مهریه ای تعیین نشده باشد و قبل از اینکه نزدیکی صورت بگیرد، زوجین قصد طلاق داشته باشند، مهری از سوی مرد به زن پرداخت می شود. در این نوع از مهریه شرایط مالی زوج در نظر گرفته می شود.

مهرالمسمی:

به مهریه آیه زوجین قبل از جاری شدن عقد نکاح بر سر آن توافق کنند و آن را حین عقد ثبت کنند، مهر المسمی می گویند.این نوع از مهر هیچ گونه حد و حدودی ندارد و تا هر مقداری که طرفین بر سر آن توافق کنند، می تواند تعیین شود.

مهر المثل:

با وجود اینکه تعیین مهریه از اهمیت زیادی برخوردار است اما درمورد تعیین آن پیش از جاری شدن عقد نکاح، اجباری وجود ندارد.در صورتی که پیش از توافق بر سر مهریه، نزدیکی صورت بگیرد، زوجه مستحق مهر المثل می شود.

سقف دریافت مهریه

سقف دریافت مهریهیکی از مسائل مهم و مورد بحث در انواع مهریه، سقف برداشت آن می باشد. قانون در این باره در ماده 22 قانون حمایت از خانواده و ماده 2 قانون محکومیت های مالی، توضیح داده است.
طبق ماده 22 قانون حمایت خانواده “زمانی که مهریه بیشتر از 110 سکه تعیین شده باشد، دادگاه تمکن مالی مرد را مورد بررسی قرار می دهد و در صورتی که او دارای توانایی مالی برای پرداخت آن مهریه تعیین شده باشد باید مهریه را به همسر خود پرداخت نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *