عدم همکاری وراث در تقسیم ارث

عدم همکاری وراث در تقسیم ارث

انحصار وراثت پیچیدگی‌های بسیار زیادی دارد که ممکن است مراحل انجام این کار را طولانی کند. یکی از مهم‌ترین مشکلاتی که انحصار وراثت می‌تواند داشته باشد، عدم همکاری وراث در تقسیم ارث است. این موضوع می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد و این سوال پیش می آید که اگر یکی از وراث سهمش را بخواهد چه باید کرد؟

در ادامه مقاله دلایل مختلف برای عدم همکاری ورثه برای تقسیم ارث و همین‌طور راه‌های پیشنهادی برای حل این موضوع را برررسی می‌کنیم. در این مطلب قصد داریم به صورت مختصر درباره ارث، انحصار وراثت، طبقه بندی وراث و … توضیح دهیم.

ارث چیست؟

به تمامی اموالی که فرد بعد از فوت خود به جا می‌گذارد ارث گفته می‌شود. این اموال می‌تواند شامل آپارتمان، زمین، ماشین، پول نقد و … باشد که بعد از فوت فرد باید با توجه به وصیت نامه و وراث ایشان این ارث تقسیم شود.

وراث شامل چه کسانی می‌شود؟

به هر شخصی که بعد از فوت متوفی از ایشان ارث ببرد، ورثه گفته می‌شود. وراث به صورت قانونی به سه طبقه تقسیم می‌شوند که به ترتیب اولویت دسته اول بیشتر از دو دسته دیگر است.

طبقه اول شامل پدر، مادر، فرزند، همسر و نوه متوفی می‌شود.
طبقه دوم شامل پدر بزرگ، مادر بزرگ، خواهر، برادر و فرزندان آنها می‌باشد.
طبقه سوم را عمه، عمو، دایی، خاله و فرزندان آنها تشکیل می‌دهند.

دلایل عدم همکاری وراث در تقسیم ارث

حتما تا به حال در اطرافیان خود دیده یا شنیده‌اید زمانی که فردی فوت می‌کند، وراث ایشان برای تقسیم اموال متوفی به مشکل بر می‌خورند. در بعضی از موارد این مشکل پیش آمده برای عدم حضور در جلسه تقسیم ترکه و عدم همکاری یکی از وراث است.

برای مثل همه‌ی وراث برای توافق نامه‌ی محضری تقسیم اموال به نتیجه می‌رسند ولی یکی از وراث به هر دلیلی مخالف انجام این کار است. یا در موارد دیگر ممکن است همه‌ی وراث به توافق برسند که وکالتی به وکیل بدهند که امور انحصار وراثت توسط وکیل انجام شود ولی اگر یکی از وراث سهمش را بخواهد و راضی به گرفتن وکیل نباشد، چالشی برای همه ایجاد خواهد کرد.

عدم همکاری وراث در تقسیم ارث

در صورت عدم همکاری ورثه برای تقسیم ارث چه باید کرد؟

به صورت کلی در حل موضوعات این چنینی که نفرات مختلفی درگیر هستند بهترین راه حل مذاکره‌ی مسالمت آمیز است. یعنی باید همه‌ی وراث با یک دیگر مذاکره کنند تا به نتیجه‌ برسند. پیشنهاد ما به شما این است که در صورت بروز این مشکل و همکاری نکردن یکی از وراث حتما موضوع را با وکیل پایه یکی دادگستری که به صورت تخصصی کار انحصار وراثت را انجام می‌دهد صحبت کنید؛ تا ایشان با ورثه‌ای که همکاری نمی‌کند حرف بزند.

انحصار وراث در صورت وجود نداشتن این مشکلات هم پروسه طولانی و وقت‌گیری است، که با بروز این موضوع طولانی‌تر هم می‌شود. اما در صورتی که یکی از وراث سهمش را بخواهد و اگر وراث حاضر به تقسیم نباشند چه باید کرد؟ اگر بعد از مذاکره به نتیجه مثبتی نرسیدید باید دعوای خلع ید از ملک مشاع را طرح کنید. این دعوا برای زمانی کاربرد دارد که ملک خاصی از اموال متوفی به تعدادی از وراث تعلق می‌گیرد. در این صورت وراث برای تقسیم این مال همکاری لازم را نمی‌کنند. دعوای خلع ید از ملک مشاعی به این صورت است که ملکی که سر آن به نتیجه مشترکی نرسیدند را پلمپ می‌کنند.

هدف از پلمپ ملک ورثه‌ای این است که از نظر دادگاه موضوع کارشناسی شود. وقتی این دعوا طرح شود و دادگاه کارشناسی لازم را انجام دهد در نهایت آن وراثی که قرار بود از یک ملک بهره‌ای نبرد یا درصد کمی بهره ببرند با وراث دیگر در شرایط برابر قرار می‌گیرند و به یک اندازه بهره می‌برند.

حضور یکی از ورثه در خارج از کشور و عدم همکاری ایشان برای انحصار وراثت

در حالت عادی که یکی از وراث در خارج از کشور است، باید به شخصی یا وکیل پایه یک دادگستری وکالت بدهد تا به جای ایشان در مراحل انحصار وراثت حضور داشته باشد. ولی در صورتی که ایشان قصد عدم هکاری برای تقسیم ارث را داشتند به روش بالا یعنی استعلام شورای حل اختلاف از ثبت احوال موضوع حل می‌شود.

مرکز حقوقی راهکار با مدیریت وکیل فرشته محمد حسینی

وکیل برای عدم همکاری ورثه برای تقسیم ارث

بهتر است بدانید به دلیل این که این موارد به دفعات تکرار شده است و وکیل پایه یک دادگستری که به صورت تخصصی کار انحصار وراثت را انجام می‌دهد در مواجه با شکایت یکی از وراث قرار گرفته، می‌تواند در کوتاه‌ترین زمان ممکن مشکل شما را حل کند. پیشنهاد ما به شما این است که حتما قبل از انجام کاری که مراحل انحصار وراثت شما را طولانی‌تر کند با وکیل متخصص این امر مشورت کنید.

دریافت مشاوره حقوقی

مرکز حقوقی راهکار با مدیریت وکیل فرشته محمد حسینی، بهترین وکیل انحصار وراثت در مشهد، و همکاری وکلای مجرب، آماده ی خدمت رسانی به شما عزیزان می باشد.
یکی از ویژگی های بسیار مهم مرکز حقوقی راهکار که به صورت مطلق از سوی تمامی مراجعین این مرکز ذکر گردیده است، صداقت با موکلین بوده که در امر وکالت بسیار نکته حائز اهمیتی می باشد و این امر موجب اعتماد 100 درصدی موکلین نسبت به این موسسه می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *